Restaurantele şi barurile, ameninţate cu închiderea. Patronii preferă să plătească amenzile, decât să tragă oblonul

1 lună in urmă 8

Restaurantele şi barurile care sunt amendate de trei ori pentru că au încălcat restricţiile în pandemie ar putea fi închise. După un an de pandemie, s-au prins şi guvernanţii că amenzile de 1.000 de lei nu mai sperie pe nimeni. Drept dovadă, weekend de weekend, au fost petreceri în cluburi.

În doar două zile, polițiștii au dat aproape 16 mii de amenzi, în valoare totală de peste trei milioane şi jumătate de lei.

Sute de tineri au petrecut într-un club cu pretenţii din zona de nord a Capitalei în weekend. Asta după ce au fost rugaţi să nu posteze imaginile pe Facebook sau Instagram, să nu afle poliţia. Proprietarii nu se mai împiedică de amenzi, în condiţiile în care una nu depăşeşte preţul unei sticle de şampanie. Preferă să le plătească, decât să tragă oblonul pe întreaga afacere.

Dragoş Petrescu, proprietar restaurante: ”Prin aceste măsuri ale Guvernului închis-deschis, închis-deschis, împingi operatorii, dacă nu îi sprijini, să încalce legea. O fac ca pe un mijloc de supravieţuire şi acţionează la limita legii sau depăşesc limita legii tocmai pentru a supravieţui”.

Dincolo de supravieţuire, pedepsele mai degrabă simbolice îi fac pe unii să sfideze legea cu zâmbetul pe buze. Într-o postare pe Instagramul unui restaurant din Bucureşti, poliţiştii sunt luaţi în râs.

”Când dai un spectacol, invită un miliţian să stea şi el, să se amuze, să îl poţi lua ca martor”.

Restaurante închise după trei amenzi pentru nerespectarea regulilor în pandemie

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, nu pare amuzat de ce întâmplă. Aşa că vrea ca localurile care sunt amendate de trei ori pentru nerespectarea regulilor în pandemie, să fie închise. Iar premierul îl susţine.

Lucian Bode, ministrul de Interne: ”O amendă de 1000 de lei într-un club de fiţe din Bucureşti nu rezolvă problema”.

Florin Cîţu, premierul României: ”Cei care nu respectă propunerea este de a li se suspenda activitatea, în primă fază două săptămâni, apoi mai mult”.

De altfel, a fost un weekend plin pentru poliţişti. În doar două zile au dat aproape 16 mii de amenzi, în valoare totală de peste trei milioane şi jumătate de lei.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

restaurante baruri amenda pandemie covid observator19
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă