Restaurantele să rămână deschise la interior indiferent de rata de infectare, solicită președintele HORA

1 lună in urmă 1


Daniel Mischie, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), a solicitat miercuri prefectului Capitalei, Traian Berbeceanu, ca restaurantele să fie deschise la interior, indiferent de rata de incidență, informează Agerpres.


Prezent la întrevederea avută de reprezentanţi ai HoReCa cu prefectul Capitalei, Daniel Mischie a precizat că a cerut ca închiderea completă a restaurantelor să fie făcută doar în cazul în care România va intra într-un lockdown complet.


„Nu există o justificare pentru care restaurantele ar trebui să fie închise. Pentru acest lucru, am solicitat desprinderea restaurantelor de coeficientul de 3 la mie şi funcţionarea lor la 30% din capacitate în interior şi cu restricţiile cunoscute pe terasă, până în momentul unui lockdown complet, dacă va fi cazul vreodată, şi al doilea lucru pe care l-am solicitat prefectului este să transmită reprezentanţilor Guvernului că industria are nevoie de deblocarea plăţilor pe măsura privind 20%”, a spus Daniel Mischie.


„Am reamintit că, astăzi (n.r. - miercuri), la Tribunalul Municipiului Bucureşti, HORA are depusă o acţiune prin care contestă deciziile Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv la Curtea de Apel a Municipiului Bucureşti. HORA are iarăşi o acţiune prin care contestă hotărârile de Guvern prin care sunt impuse restricţii industriei HoReCa”, a declarat Daniel Mischie.


Președintele HORA a dezvăluit că există o propunere făcută de Prefectura Capitale referitoare la penalizarea celor care încalcă restricţiile sanitare.


„Cert este că dorim să evităm abuzurile, pe de o parte, pe de altă parte dorim să evităm încălcările flagrante. În acest sens, pentru încălcări repetate sau încălcări flagrante practic se va putea ridica autorizaţia de funcţionare temporar”, a spus Daniel Mischie.


Ordonanţa de urgenţă pentru compensarea pierderilor din industria HoReCa a fost adoptată în şedinţa de guvern din 4 decembrie 2020.


FOTO: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă