Restaurantele de pe litoralul românesc sunt arhipline: "Nu mai luăm rezervări. Tocmai de luni mai găsim un loc liber"

2 luni in urmă 34

De Andreea Filip.
Publicat: 13.08.2021, 19:53.
Actualizat: 13.08.2021, 19:59

Dacă vrei să mănânci la un resturant pescăresc la mare, trebuie să mănânci bine înainte. Asta pentru că de când te aşezi la coadă şi până prinzi masă aştepţi câteva ore. E atât de aglomerat încât în cele mai multe localuri nu se mai fac rezervări. Dacă totuşi se fac, suni azi şi mănânci luni.

  • Turiştii iau cu asalt litoralul românesc în weekendul de Sfânta Maria.

Pe cât de aglomerat e pe plajă, pe atât de pline sunt şi restaurantele de la malul mării. Mai ales cherhanalele.

Mariana Cîrstea, bucătar: Astăzi am preparat trei feluri de ciorbe. Ca şi cantitate, 300 de litri cu toate.

E greu sau chiar imposibil să prinzi masă la o cherhana. De exemplu, dacă te programezi acum, prinzi masă luni...

George Chivu, ospătar: Avem un weekend foarte aglomerat, acum de Sf. Maria. Nu mai luăm rezervări. Tocmai de luni mai găsim un loc liber.

Turiştii iau cu asalt litoralul românesc în weekendul de Sfânta Maria

Cei care totuşi insistă, trebuie să stea la coadă până se eliberează o masă. În weekend asta înseamnă între o oră şi două ore.

Alexandru Munteanu, manager cherhana: În această perioadă nu prea luăm rezervări pentru că este foarte aglomerat şi nu reuşim să mulţumim pe toată lumea. Aşa că primul venit, primul servit. În zilele aglomerate ajungem să se aştepte şi cam două ore.

În acest weekend, de Sfânta Maria, cine vrea să meargă la mare mai găseşte locuri libere doar la cei care închiriază pe marginea drumului. Cine vrea factură trebuie să scoată din buzunar cu 30 de lei mai mult.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă