Restaurantele aproape pustii în prima zi de la introducerea Certificatului verde în București. "Nu văd nimic discriminatoriu, așa mi se pare normal"

3 săptămâni in urmă 23

Duminica, 26 Septembrie 2021, ora 10:47

74 citiri

Restaurantele aproape pustii în prima zi de la introducerea Certificatului verde în București. "Nu văd nimic discriminatoriu, așa mi se pare normal"

Restaurantele din Capitală au fost aproape goale sâmbătă, 25 septembrie, având în vedere că pot primi la masă doar clienți care fac dovada vaccinului, a unui test negativ sau a trecerii prin boală.

Cu această ocazie, centrele comerciale, zonele de servire ale restaurantelor și ale cafenelelor au fost mult mai bine delimitate, astfel încât să aibă acces doar cei care s-au vaccinat, au un test COVID-19 negativ sau sunt trecuți prin boală.

"Am vaccinul, certificatul verde, mi-au scanat telefonul. Poate dacă mai multă lume ar face acest pas, să se vaccineze, am scăpa de toată mascarada asta, să îi zic așa, mai repede", a declarat, pentru Digi24, un tânăr.

"Am certificatul verde din vară. Nu văd nimic discriminatoriu, așa mi se pare normal", a afirmat altul.

Certificatul verde nu este cerut în momentul în care este comandată mâncarea. Majoritatea clienților iau produsele la pachet, a mai informat Digi24.

"Se simte și în încasări și la numărul de persoane care ne trec pragul. Clienții nu sunt obișnuiți cu această procedură. În mare parte nu știu. O parte refuză să prezinte certificatul. Am întâlnit situații în care erau grupuri mai mari de 7-8 persoane. Șase au prezentat certificat, o persoană nu avea. A fost destul de dificil, le-am spus că nu se poate să rămână în interior. Unii au ales să rămână și alții au plecat", a declarat un patron de restaurant.

De asemenea, Certificatul verde vaccinare este obligatoriu și pentru accesul în săli de spectacol și concerte, la cinematografe, în săli de sport și pentru participarea la conferințe.

Citeste si:

 Operatorii de restaurante nu au dreptul să legitimeze clienții și nici să verifice certificatele verzi

Operatorii de restaurante nu au dreptul să îi legitimeze pe clienţi şi prin urmare nici să verifice dacă certificatele ''verzi'' sunt în realitate ale clienţilor, astfel că un operator de...

Unde poate fi administrată doza a treia de vaccin anti COVID și când este momentul potrivit pentru a ne imuniza

Doza a treia de vaccin anti COVID-19 poate fi administrată în oricare centru are disponibil vaccin pe baza de ARN Mesager, sigurul care poate fi administrat celor care au deja imunizare cu...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

Digi24.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă