Restart în calificările pentru Jocurile Olimipice » Bianca Pascu luptă la Budapesta pentru un loc la Tokyo în concursul de la sabie

1 lună in urmă 7

La un an de la ultima competiție internațională, sabrera Bianca Pascu are sâmbătă o zi dificilă. Românca în vârstă de 32 de ani luptă la Budapesta pentru un loc la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Biletele pentru această competiție se împart în urma unui clasament care mai avea nevoie de o singură competiție pentru a fi definitivat, însă din cauza pandemiei de coronavirus nu a apucat să se mai dispute în 2020. Având în vedere dificultățile întâmpinate, federația internațională nu a mai organziat niciun concurs până la cel din Ungaria.

Depășită înainte de pauză

 Înainte de întrecerea de la Budapesta, Bianca Pascu nu este pe o poziție care să o califice la JO, ea pierzând acest loc după Cupa Mondială de la Atena, desfășurată în martie 2020. Pascu a fost depășită atunci în ierarhie de grecoaica Theodora Gkountoura, care a urcat pe podium, în timp ce românca a fost pe zece. Pentru a o întrece din nou, Pascu are nevoie la competiția din Budapesta de o clasare pe podium. 

Medaliată cu bronz la ultima ediție a Campionatelor Mondiale de dinainte de pandemie, sabrera antrenată de Florin Zalomir o întâlnește pe Luca Szucs din Ungaria. Pe tabloul de 64 de la Budapesta mai sunt Sabina Martiș și Andreea Lupu. Tot sâmbătă, are loc și concursul masculin, unde România are patru reprezentați, dar niciunul nu luptă pentru un loc la Tokyo.

 Bianca Pascu a avut o carieră plină de accidentări, dar de fiecare dată s-a întors cu mai multă poftă de scrimă, reușind să participe la o ediție a Jocurilor Olimpice, în 2012.

59 de sportivi tricoloriau deja asigurat biletul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Citește mai multe știri din sport:

„Stejarii” caută victoria în Portugalia, după ce în prima etapă a Rugby Europe Championship au pierdut cu RusiaCalificarea e jucată, rivalitatea rămâne » La ce ne așteptăm de la returul CSM București - SCM Rm. Vâlcea?

Fapta oribilă comisă de deținutul care a evadat și a fost prins după 7 ore, într-un canal

Libertatea

Playtech: Laurette, BĂTUTĂ după ce nu s-a înțeles la bani pentru o noapte de amor. Ce TARIF are mulatra
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă