Republica Moldova începe distribuirea motorinei din ajutorul umanitar acordat de România / Maia Sandu: Producătorii agricoli afectați de secetă pot solicita ajutor din donația de 6.000 de tone promisă de președintele Iohannis

1 lună in urmă 6

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat, miercuri, că a fost aprobat mecanismul privind distribuirea motorinei din ajutorul umanitar acordat de România și că producătorii agricoli pot depune deja cereri pentru a primi motorina.

„Veste bună pentru agricultori – Guvernul a aprobat mecanismul privind distribuirea motorinei din ajutorul umanitar acordat de România. Începând cu ziua de ieri, 16 martie, producătorii agricoli care au fost afectați de secetă pot solicita ajutor în motorină din donația de 6 000 de tone promisă de Președintele Klaus Iohannis. Mulțumim României pentru sprijinul generos”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Maia Sandu a cerut „un proces transparent și corect” de distribuire, așa încât producătorii agricoli să nu întâmpine obstacole în obținerea motorinei.


Potrivit documentului aprobat de Guvernul Republicii Moldova, condițiile de eligibilitate sunt:

Ajutorul se acordă solicitantului care a suferit prejudiciu ca urmare a secetei înregistrate în anul 2020 la culturile de fitotehnie. Ajutorul se acordă dacă, potrivit actelor de constatare, seceta a afectat 60% și mai mult din recolta culturilor de fitotehnie pentru anul 2020. În scopul obținerii ajutorului, solicitantul trebuie să întrunească următoarele condiții: să demonstreze deținerea sau faptul prelucrării suprafețelor de teren însămânțate cu culturi de fitotehnie pentru recolta anului 2020; actele de constatare prezentate să conțină date veridice și să fie întocmite în termenul stabilit de prevederile Regulamentului privind stabilirea cuantumului de motorină din ajutorul umanitar extern acordat de către România.

sursa foto: Pexels

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă