Republica Moldova începe campania de vaccinare anti-COVID pe 2 martie

1 lună in urmă 1


Autorităţile sanitare din Republica Moldova au anunţat că vaccinarea împotriva COVID-19 începe marţi, 2 martie, iar primele persoane vaccinate vor fi lucrătorii medicali din secţiile de terapie intensivă şi din secţiile cu profil COVID, informează Unimedia.info.


"Începem cu angajaţii de la Terapie Intensivă şi secţiile de COVID. Este un pas important spre micşorarea efectelor pandemiei. Dozele vor ajunge în toate spitalele", a declarat Tatiana Zatîc, secretar de stat în ministerul Sănătăţii.


România a trimis sâmbătă, 27 februarie, 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca în Republica Moldova. "România îşi ţine promisiunea făcută de preşedintele Klaus Iohannis pentru Republica Moldova. Astăzi livrăm primele doze de vaccin, 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca. Urmează şi restul, în lunile următoare”, a spus Florin Cîţu.


Potrivit Publika.md, Republica Moldova a înregistrat 994 de cazuri de COVID în ultimele 24 de ore, iar bilanţul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 186.447. 3.844 de pacienţi COVID sunt internaţi în spitale, iar 307 sunt în stare gravă.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă