Republica Moldova ar putea intra în lockdown. Ala Nemerenco: Trebuie să dăm o gură de aer spitalelor și medicilor

4 săptămâni in urmă 2

Consiliera prezidențială în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, arată că e necesar ca Republica Moldova să între într-un „lockdown”, în urma creșterii numărului de decese provocate de infecția cu Covid-19. Decizia ar putea fi pronunțată în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Suprem de Securitate de sâmbătă, 13 martie, relatează zdg.md.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de socializare, Ala Nemerenco a scris că „fără măsuri restrictive vom ajunge și mai rău”, referindu-se la numărul deceselor provocate de Covid-19 în Moldova. Consiliera prezidențială a afirmat că „ne place sau nu, e necesară intrarea în lockdown”,  precizând că subiectul va fi discutat în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate de sâmbătă.

„Primul om drag pe care l-am pierdut a fost sora soțului. Încă în iunie anul trecut. Când tare mulți nu credeau că există această boală și râdeau de ea. Au urmat apoi mai multe cunoștințe. După care – foarte mulți medici, printre care buni și vechi colegi de ai mei – de facultate, de instruiri, de lucru. Lor li s-au alăturat persoane notorii, talentate și cunoscute. Au plecat mai mulți vecini, cei pe care îi saluți de-o viață în fiecare zi. Ne place sau nu, dar fără măsuri restrictive vom ajunge și mai rău. Ne place sau nu să intram într-un lockdown, dar e necesar. Trebuie să dăm o gură de aer spitalelor. Și medicilor”, a scris Ala Nemerenco, conform zdg.md.

Bilanțul cazurilor de Covid-19 în R. Moldova a ajuns la 201 909. Până vineri, 12 martie, 4258 de persoane au decedat în urma complicațiilor provocate de noul coronavirus, dintre care 96 de cazuri sunt lucrători medicali.

Sursa Foto: Facebook/Ala Nemerenco

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă