Republica Cehă, clasată din nou pe locul 3 în clasamentul țărilor europene cu cele mai multe contagieri cu virusul SARS-CoV-2

1 lună in urmă 23

Republica Cehă, coronavirus

Clasamentul este condus de Lituania, cu 1.336 de contagieri, urmată de Olanda cu 907 de cazuri, potrivit Centrului European pentru Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).

Cehia înregistrează în prezent 132.482 de cazuri active, cea mai înaltă cifră de la începerea pandemiei, depăşind astfel recordul de 122.705 de cazuri înregistrat pe 28 octombrie, potrivit datelor anunțate marți de Ministerul Sănătății.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 12.860 de cazuri, cu 18% mai mult decât în urmă cu o săptămână, reprezentând un procent de contagieri de 40% din totalul testelor PCR realizate.

Numărul spitalizărilor a ajuns la 5.777, cu 877 de persoane aflate în stare gravă, potrivit Ministerului.

După relaxarea măsurilor la mijlocul verii şi o escaladare alarmantă a cazurilor în septembrie, autorităţile au decretat starea de urgenţă - în data de 5 octombrie și aflată încă în vigoare - însă Cehia a condus topul european al contagierilor timp de mai multe săptămâni de la începutul toamnei.

De la începerea pandemiei au murit 12.070 de persoane în această țară cu o populație de 10,4 milioane de locuitori.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă