Reprezentantul sindicatului angajatilor de la metrou: "S-a solicitat tăierea salariilor cu 25%. Nu dorim ca multinaționalele să preia conducerea metroului" - Cât mai durează protestul

2 săptămâni in urmă 1

Grevă la metrouGrevă la metrou

Reprezentantul muncitorilor de la metrou a făcut câteva declarații despre protestul care a avut loc vineri dimineață. El a explicat clar motivul pentru care oamenii au blocat principalul mijloc de transport în comun din Capitală, ce revendicări au și cât va mai dura blocajul.

VINERI, 26 MARTIE 2021, 11:28

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Dan Istratie

"S-a solicitat reducerea salarii cu 25%. E o lipsa de transparență. Această oprire voluntară a lucrurilor nu are legătură cu spațiile comerciale din metrou. O ultima revendicare: nu dorim că multinaționalele să preia conducerea metroului.

Aș vrea să dau citire unor rugăminți pe care le adresăm domnului director general Metrorex. Îl invităm să vină la dialog la noi la metrou, în rândul oamenilor, să formăm o comisie de 5-7-10 inși și să se angajeze că nu se fac disponibilizări la metrou, că nu se micșorează salariile și veniturile salariaților, iar din punct de vedere sindical să fim lăsați ca sindicatul să asigure protecția socială a oamenilor conform contractului colectiv de muncă.

Rămânem să protestăm până când vine domnul director, după care va informăm ce se mai întâmplă", a declarat reprezentantul sindicatului.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă