Reprezentantii Patriarhiei, dupa discutiile cu autoritatile referitoare la Slujba de Inviere: "Se vor putea desfasura normal, cu respectarea masurilor"

4 săptămâni in urmă 1

Deschiderea tuturor oficialitatilor pentru buna, ordonata si in acelasi timp fireasca desfasurare a Slujbei de Inviere, ca si a celorlalte sarbatori proprii altor culte religioase in urmatoarea perioada, indica faptul ca acestea se vor putea desfasura normal, a transmis joi Patriarhia, dupa discutii pe aceasta tema desfasurate la Guvern.

Elementele concrete referitoare la organizarea si desfasurarea Slujbei de Inviere din acest an vor fi comunicate atat de Patriarhia Romana, cat si de autoritati, dupa ce vor fi stabilite de comun acord la nivel de detaliu.

"Deschiderea tuturor oficialitatilor pentru buna, ordonata si in acelasi timp fireasca desfasurare a Slujbei de Inviere, ca si a celorlalte sarbatori proprii altor culte religioase in urmatoarea perioada, indica faptul ca acestea se vor putea desfasura normal, cu respectarea riguroasa a tuturor masurilor sanitare ce vor ramane obligatorii (purtarea mastii, distantarea sanitara, deplasarea pe jos sau cu mijloc de transport propriu la lacasul de cult de care apartinem etc).

Elementele concrete referitoare la organizarea si desfasurarea Slujbei de Inviere din acest an vor fi comunicate atat de Patriarhia Romana, cat si de autoritatile de stat dupa ce vor fi stabilite de comun acord la nivel de detaliu", a transmis Patriarhia, dupa intalnirea care a avut loc la Guvern pe aceasta tema.

Conform sursei citate, intalnirea organizata de Secretariatul de Stat pentru Culte la sediul Guvernului pe tema conditiilor in care se vor desfasura anul acesta sarbatorile pascale a fost una bazata pe "un dialog deschis, onest, animat de cele mai bune intentii comune in identificarea solutiilor optime pentru respectarea libertatii religioase si, simultan, a respectarii masurilor sanitare in vigoare".

Toate cultele religioase au facut propuneri adecvate situatiei epidemiologice inca delicate prin care trecem, dar si respectarii depline a libertatii religioase prin posibilitatea participarii fizice a credinciosilor la momentele importante ale sarbatorilor, respectiv la Slujba de Inviere, mentioneaza Patriarhia Romana.

CITESTE SI:

INTERVIU Psiholog clinician: "Copiii nostri vor trai cu o trauma uriasa fata de tot ceea ce se intampla acum. Oamenii au dezvoltat foarte multe fobii"Pentru ce se administreaza medicamentele din schema de tratament a medicului Flavia Grosan: "Se adreseaza doar anumitor categorii de pacienti"Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, reclama la CCR ca ii sunt incalcate drepturile in dosarul in care e acuzat de omorProxeneti din Mehedinti, prinsi de politie si DIICOT. Ca sa aiba credibilitate se plimbau cu masini de lux prin Dorobanti si se afisau cu "ispitele" de la emisiunea "Insula Iubirii"VIDEO Golul lui Andrei Ciobanu de la Euro face inconjurul lumii. "Ma bucur ca ii am profesori pe Hagi si pe Mutu"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă