Reprezentant al hotelierilor: Călătoriile interne nu vor fi limitate. Certificatul verde se va folosi doar pentru cele internaționale

1 lună in urmă 5

Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, a precizat, după întâlnirea de marți cu premierul Florin Cîțu, că certificatul verde digital anti-Covid nu va fi folosit în călătoriile interne, ci doar în cele internaționale.

"România își va asuma acest certificat verde digital în ceea ce privește deplasările internaționale, dar pentru deplasările interne se dorește să nu existe restricționare. Să fie vacanță pentru toți.

Odată cu 14 mai și România și-l va asuma pentru deplasările internaționale, dar nu va fi o limitare a călătoriilor interne", a spus Ile.

El a subliniat că vaccinarea angajaților din HoReCa este soluția cea mai bună de care depinde revenirea la normalitate în industria ospitalității.

"Cel mai bun lucru e să îmbrățișăm vaccinarea în industria noastră. Nu-i putem obliga, dar, pe măsură ce vom fi o industrie sigură, vom putea ridica mai repede restricțiile cu orizontul 1 iunie ca obiectiv comun. Dacă lucrurile merg mai bine, termenul se va devansa. Credem că 1 iunie e o dată viabilă", a afirmat Călin Ile.

Citește și: Variantă pentru deschiderea restaurantelor: cei care refuză vaccinarea sau testele să stea pe terasă. Ceilalți, și la interior

Premierul Florin Cîțu a declarat, cu o zi în urmă, că în România nu se va aplica certificatul verde, românii urmând să meargă fără acest document în vacanță, în interiorul țării.

Întrebat dacă în România se va aplica certificatul verde anti-Covid, Florin Cîțu a răspuns: "Fără discuții. În România nu se va aplica certificatul verde, românii vor merge în vacanță fără".

Editor : Georgiana Marina

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă