Reportaj Reuters, după ce România a oferit numărul record de cazuri la nivel european. Suntem pe locul 2 în topul celor mai mici rate de vaccinare

3 săptămâni in urmă 16

România pare să fi fost luată complet prin surprindere de valul 4 al pandemiei.

Reportarj Reuters, după ce România a oferit numărul record de cazuri la nivel european. Suntem pe locul 2 în topul celor mai mici rate de vaccinare

România are una dintre cele mai mici rate de vaccinare din Uniunea Europeană. De fapt, România se află pe locul doi în acest clasament, după Bulgaria. Rata mică de vaccinare, precum şi numărul record de cazuri la nivel european din ultimele zile au atras atenţia jurnaliştilor străini asupra ţării noastre.

Cum s-a ajuns aici

Reuters chiar a dedicat un reportaj situaţiei din România. Dacă în Uniunea Europeană procentul vaccinării la nivelul populaţiei adulte este de 72%, în România procentul este de doar 34%. Acest lucru a fost provocat, spun cei de la Reuters, de neîncrederea românilor în instituţiile statului, de campaniile de dezinformare, dar şi de slaba educaţie. Reuters îi citează pe experţii români din domeniul sănătăţii care au spus că România ar putea avea între 15.000 şi 20.000 de cazuri zilnice în luna octombrie, iar jurnaliştii mai amintesc şi că Guvernul nu şi-a ţinut promisiunea de a vaccina 10 milioane de oameni până în luna septembrie. Cifra raportată în septembrie a fost de doar 5 milioane de persoane imunizate.

Cei de la Reuters au mers şi prin spitalele din România pentru a vedea cum se prezintă situaţia. Aşa au întâlnit-o pe Roxana Pascu, proprietara unei afaceri în vârstă de 55 de ani, care acum este internată la Terapie Intensivă.

"După ce a trecut prin trei valuri pandemice fără să se îmbolnăvească, Roxana Pascu a crezut că este suficient de sănătoasă să facă față virusului și a decis să refuze vaccinul. Acum, Roxana, care este proprietara unei mici afaceri, este unul dintre cei aproximativ 1.040 de pacienți cu Covid internați la terapie intensivă în România, număr care mai mult decât s-a dublat în ultima săptămână, provocând o adevărată criză a paturilor ATI", scrie Reuters. "Am crezut că dacă am trecut prin trei valuri fără să mă infectez, pot să mai trec prin unul fără vaccin", a declarat Roxana Pascu pentru Reuters.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

"Să fii prostituată este ca o închisoare cu gratii invizibile". Amelia Ţigănuş, o fată din Galaţi, vândută pentru 300 de euro unui "peşte" în Spania

1

Amelia Ţigănuş a scăpat de abuzuri în România şi a lucrat ca prostituată în peste 40 de bordeluri din Spania. Acum a devenit activistă şi tocmai a publicat o carte despre experienţele traumatizante prin care a trecut.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă