Reportaj într-o școală din Franța. Cum se descurcă elevii cu masca pe față și cum se folosește videoproiectorul în loc de “ieșitul la tablă”

5 luni in urmă 29


Platforma de educație Școala 9 publică astăzi prima parte a unui reportaj realizat la Liceul Edouard Branly din Dreux, un oraș aflat la 80 km distanță de Paris, unde învață aproximativ 1.700 de elevi.


Ca și în România, în Franța masca este obligatorie pe tot parcursul orelor. Liceul Edouard Branly din Dreux este o școală unde învață un grup eterogen de elevi, proveniți din mai multe zone și unde profesorii, în majoritate tineri, încearcă să găsească metode puternic inovative pentru a-i ajuta pe adolescenți să parcurgă materia.


<strong>“Condițiile de viață ale elevilor mei sunt uneori grele, nu toți au acces adecvat la computer sau internet, precum și la alte facilități”, a explicat Pierre Marquet, unul dintre profesorii de aici, pentru Școala 9, o platformă jurnalistică fondată de BRD și realizată editorial independent.</strong><br>


Schimbările educației desfășurate sub restricțiile pandemiei sunt vizibile și în Dreux. Profesorii vorbesc și despre avantaje. “Școala online a însemnat pentru elevii mai timizi o oportunitate să fie mai liniștiți”, spune un profesor. Dar cu toții spun că “școala se face la școală”.


Fiecare clasă e dotată cu un calculator, iar pe mijlocul tablei se vede ecranul calculatorului, astfel este proiectat cursul, adică ceea ce elevii au și în fața lor, pe bancă, pe foile primite la începutul cursului. Pe alocuri sunt spații punctate, iar profesorul completează răspunsurile cu un marker pe “hârtia” proiectată în mijlocul tablei, pe parcursul orei, în urma interacțiunii cu elevii.


Reportajul din școala din Franța pe Scena 9. Citeşte Articolul Întreg pe Sursă