Reportaj CNN: Suspiciunile cu privire la natura vaccinului și credințele religioase duc la o combinație mortală în România

1 săptămână in urmă 75

Marti, 23 Noiembrie 2021, ora 08:50

103 citiri

 Suspiciunile cu privire la natura vaccinului și credințele religioase duc la o combinație mortală în România

România se confruntă cu cel mai puternic val COVID-19 de până acum, iar situația este dificil de gestionat din cauza suspiciunilor privind vaccinurile, a puternicelor convingeri religioase locale și a dezinformărilor, a relatat CNN, într-un reportaj despre dramele pe care pandemia le provoacă.

Materialul sub titlul „Trupuri neînsufleţite se adună în afara morgii spitalului, în timp ce România se luptă cu al patrulea val de COVID”, prezintă mărturii ale unor lucrători sanitari din unităţi copleşite de numărul mare de cazuri grave, imagini cu cadavre în saci din plastic şi imagini dintr-un cimitir din Suceava.

Morga Spitalului Universitar din Bucureşti, unde pot fi depuse până la 15 trupuri neînsufleţite, a primit 41 în ziua în care CNN s-a aflat acolo. În saci din plastic, multe se aflau pe hol. În acelaşi timp, din morgă se auzeau - la fel şi în imaginile captate de televiziune - bocetele unei femei, al cărei tată murise recent.

Spitalul Universitar din Bucureşti este cea mai mare unitate medicală unde sunt trataţi pacienţii cu COVID-19. „Nu m-am gândit vreodată că o astfel de catastrofă s-ar putea întâmpla, că vom ajunge să trimitem familii întregi în mormânt”, a spus un asistent.

Unitatea de terapie intensivă a fost extinsă, însă un singur pat este liber, după ce pacientul a murit.

„Vaccinul înseamnă diferenţa dintre viaţă şi moarte”, a adăugat asistentul. „Oamenii ar trebui să înţeleagă. Poate în ultima clipă înţeleg asta”.

Cu o rată de vaccinare de doar 36%, scrie CNN, medicii şi oficialii o atribuie mai multor factori, între care credinţa religioasă şi dezinformarea. „Ei sunt exasperaţi de faptul că figurile publice au făcut atât de mult pentru a le submina eforturile”, a scris CNN.

Potrivit colonelului dr. Valeriu Gheorghiţă, care conduce campania naţională de vaccinare, 90% dintre pacienţii care au murit din cauza COVID-19 nu erau vaccinaţi.

Echipa de jurnalişti a ajuns şi la Suceava, iar cimitirul principal era plin de morminte recent săpate. În acelaşi timp, avea loc o slujbă funerară şi un alt mormânt era pregătit. Un gropar a spus că, în ultima perioadă, numărul celor care au fost înmormântaţi a fost mai mare decât de obicei.

Citeste si:

 ”Bătălia se duce şi pentru cei care cu succes au trecut prin boală”

Se vorbeşte puţin despre ceea ce se numeşte long COVID, complicaţiile la distanţă ce pot apărea în urma bolii. Dr. Mihălţan de la la Institutul Marius Nasta din Capitală, afirmă că în...

De ce membrii aceleiași familii nu se infectează când stau în casă cu un bolnav de COVID-19. Explicația unui medic genetician

De la începutul pandemiei au fost raportate nenumărate cazuri în care membrii aceleiași familii nu s-au îmbolnăvit de COVID-19 deși au locuit în aceeași casă cu o rudă infectată....

DigiSport.ro

Digi24.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă