Replici acide intre Putere si Opozitie pe marginea bugetului: "Haita sare, ati avut curaj sa va bagati in pensii speciale". "Nu e haita, suntem reprezentanti ai poporului"

1 lună in urmă 1

A fost scandal in comisiile de specialitate ale Parlamentului pe marginea bugetului pe 2021, care a trecut de comisiile de specialitate. Marti, bugetul va fi votat in plen.

Niciun amendament nu a trecut, de unde si replicile acide dintre putere si opozitie. Astazi disputa a pornit de la subiectul majorarii pensiilor si alocatiilor. PSD a cerut explicatii ministrului Raluca Turcan, care a acuzat, la randul ei, nivelul dezbaterilor din comisiile reunite de buget finante.

La preluarea guvernarii, liberalii spuneau ca au bugetat cresterea pensiilor cu 40%, dar pandemia a schimbat calculele. Cu toate acestea, PSD inca cere ca majorarea sa fie facuta. Disputa a incins spiritele in comisia de buget.

Gabriel Zetea (PSD): Cum va uitati in ochii unui roman cand ati spus ca veti creste veniturile si faceti contrariul?

Florin Roman (PNL): Haita sare pentru ca ati avut curaj sa va bagati in pensii speciale.

Gabriel Zetea (PSD): Domnule deputat, ce inseamna asta? Nu e haita aici, suntem reprezentanti ai poporului roman.

Florin Roman (PNL): Voi v-ati batut joc de pensionari.

Gabriel Zetea (PSD):Dumneavoastra v-ati batut joc de pensionari, dumneavoastra ati mintit ca mariti pensiile cu 40%.

Dan Vilceanu (PNL): Imi cer eu scuze in numele tuturor barbatilor de mai devreme care au vorbit cum au vorbit.

Ministrul a reusit pana la urma sa dea un raspuns legat de pensii.

Raluca Turcan, ministrul Muncii: De la 1 ianuarie, conform ordonantei 8/2021, pensiile vor fi indexate cu rata inflatiei si maxim 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut.

Au urmat insa intrebarile privind majorarea alocatiilor.

Viorica Sandu (PSD): Va rog sa imi scuzati lipsa de eleganta, dar vreau sa va intreb direct: de ce ati furat de la copiii Romaniei?

Raluca Turcan, ministrul Muncii: Sa fie primita inca o jignire in plus, parca ce mai conteaza! O crestere in 5 etape a unei majorari inseamna o majorare de etapa de 20%, daca dumneavoastra va da altceva matematica, va rog sa spuneti.

Potrivit legislatiei in vigoare, urmatoarea majorare a alocatiilor cu 20% ar trebui sa aiba loc in august, insa coalitia ar vrea sa amane in Parlament acest termen pentru ianuarie 2022. Pentru majorarea din august nu au fost prevazuti bani in buget.

Mai puteti citi:

Gabriela Firea a postat o fotografie cu deputatii USRPLUS care au votat contra finantarii schitului de la Muntele Athos: "Vi-i las aici cu nume si chip"Rasturnare de situatie. Florinel Coman, despre permisul fals: "Am dat examen in engleza, in Ucraina". Cum arata documentulCum a ajuns Ana Bogdan marea dragoste a prietenului fostului iubitMarian Godina a dezvaluit salariul pe care-l incaseaza dupa 15 ani in Politie: "Vi se pare mult pentru un politist de la mascati?"Culisele primei victorii a lui Clotilde Armand in conflictul cu Romprest. Ce se intampla in instanta cu "razboiul gunoaielor" din Sectorul 1
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă