Replica PSD pentru Isărescu: Toate declarațiile făcute de oficiali ai BNR produc efecte, indiferent dacă sunt făcute în nume personal sau de la pupitrul oficial

3 luni in urmă 29

Marcel Ciolacu, președintele PSD, i-a răspuns printr-o scrisoare deschisă guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, după ce banca centrală ”dezaprobase ferm” utilizarea de către PSD într-un clip de campanie a unor declarații făcute de Valentin Lazea, economistul-șef al BNR.

”În mod real nu poate exista distincție între afirmațiile personale și cele profesionale, făcute în numele instituției, atunci când e vorba de un specialist al BNR cu notorietate și funcție. Nici în vremuri normale și cu atât mai puțin acum, în criză! Toate declarațiile făcute de oficiali ai BNR produc efecte, indiferent dacă sunt făcute în nume personal sau de la pupitrul oficial”, arată Ciolacu în scrisoarea deschisă.

Cu o zi în urmă, BNR arăta într-un comunicat de presă că ”dezaprobă ferm utilizarea de imagini şi declaraţii mai vechi sau mai noi, scoase din context, ale unor specialişti BNR în spoturi de campanie electorală ale PSD. BNR este o instituţie apolitică, independentă şi utilizarea abuzivă a unor asemenea declaraţii, care nu au conotaţie politică propriu-zisă, afectează statutul şi neutralitatea instituţiei noastre”, se precizează în comunicatul BNR.

Marcel Ciolacu arată în scrisoarea deschisă că ”opinia recentă a domnului Valentin Lazea – economistul șef al BNR – privind reducerea cu 20% a salariilor, prin diminuarea la 4 zile a săptămânii de lucru, a provocat o reală preocupare în rândul opiniei publice atentă la orice comunicare venită dinspre banca centrală. Această preocupare nu putea fi ignorată de Partidul Social Democrat, ca susținător și apărător al oamenilor care-și câștigă existența prin muncă. Postarea făcută de PSD pe una dintre rețelele de socializare evocă și compară atitudini și fapte reale și avertizează că istoria se poate repeta! Nimic mai mult! Situația de acum este comparabilă cu cea din 2009-2010, când domnul Lucian Croitoru era consilierul dumneavoastră și, desemnat premier, a promovat public ”soluția” tăierii salariilor, aplicată ulterior de guvernarea Băsescu-Boc, cu aceeași abordare ”de dreapta” ca și cea de acum, Iohannis-Orban.”.

În plus, liderul PSD face trimitere și la o postare pe Facebook a lui Eugen Rădulescu, directorul Direcției Stabilitate Financiară a BNR, care amintește de sloganul ”M..e PSD”.

”Vă asigur, dle Guvernator, că PSD nu ”atentează” nici la neutralitatea și nici la caracterul apolitic al BNR! Iar evidențierea unor avertismente de mare importanță pentru populația țării, fără a le fi schimbat sensul ori alterat conținutul, provenite de la specialiști ai BNR, nu transmite, în niciun caz, vreun mesaj politic similar cu cel postat pe Facebook de către directorul Direcției Stabilitate Financiară a BNR, domnul Eugen Rădulescu”, mai arată Ciolacu. (Foto: Inquam Photos / George Călin)

Citește și:

Banca Naţională a României ”dezaprobă ferm” utilizarea de imagini şi declaraţii ale angajaților băncii în spoturi de campanie electorală ale PSD

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă