Replica acidă dată de Marian Godină celor care îi spun: „Normal că nu îți pasă de salariu, tu vinzi alpace de pluș „prostimii”/ Plus o mărturisire: Am luat salariu 4700 de lei luna trecută. Nu i-am luat degeaba, am muncit pentru ei

1 lună in urmă 26

Polițistul brașovean, Marian Godină, a publicat o serie de explicații pe blogul personal și o replică specială celor care îl acuză că nu-i pasă de salariu deoarece vinde ”alpace de pluș prostimii”. Godină dezvăluie că a luat salariui 4700 de lei luna trecută, dar spune că nu i-a luat degeaba, ci a muncit pentru ei. ”M-am trezit uneori la 3 dimneața să mă duc la serviciu, am fost chemat din timpul liber de câteva ori, iar asta se întâmplă în fiecare lună. Am muncit nopți și sâmbete și duminici”, scrie Godină.

El a explicat că afacerea cu magazinul online prin care vinde alpacale de pluș aparține soției sale. ”O surprind de multe ori la 2 noaptea împachetând colete, iar ziua și-o începe la 6 dimineața. De multe ori nu mănâncă nimic până seara, pentru că nu are timp. Duminica e cea mai aglomerată zi pentru ea, deci nici pe aia nu o are liberă. Iar la finalul lunii, când trage linie, o tașcă de bani trebuie să o ducă la ANAF, pentru ca putori nesimțite ca voi să își ia salariile”, a scris Godină pe blogul său.

Redăm mai jos un fragment relevant din postare:

2. „Normal că nu îți pasă de salariu, tu vinzi alpace de pluș „prostimii”. Apropos, dai bon fiscal?”

Cei care au comentat asta (au fost mai mulți) chiar au atins un punct sensibil.

Nu am fost niciodată de acord cu replica șoferului oprit în trafic care spunea „ești plătit din banii mei”. Nu am fost de acord pentru că omul spunea asta pentru a-și justifica un fel de drept de a încălca legea.

Dar, că ne place sau nu, bugetarii sunt plătiți din banii produși de mediul privat. Adică unii muncesc, produc bani, plătesc taxe, iar din banii ăia sunt plătiți bugetarii.

Acum, pandemia asta a lovit din plin chiar sectorul privat. Mii de oameni au rămas fără locuri de muncă sau au intrat în șomaj. Nu e cazul bugetarilor, lor le-au rămas salariile intacte. Eu, de exemplu, am luat salariu 4700 de lei luna trecută. Nu i-am luat degeaba, am muncit pentru ei, m-am trezit uneori la 3 dimneața să mă duc la serviciu, am fost chemat din timpul liber de câteva ori, iar asta se întâmplă în fiecare lună. Am muncit nopți și sâmbete și duminici.

Deci nu am luat salariul stând acasă și nici pe degeaba.Totuși, aș crăpa de rușine să ies în stradă să spun că vreau mai mult. Asta în timp ce m-aș gândi la oamenii ăia din privat, care au rămas fără serviciu sau care nici nu visează la un salariu ca al meu.

Legat de „vândutul de alpace prostimii”, aici voi fi puțin mai acid, pentru că nesimțiților care au putut debita așa ceva trebuie să le răspund pe limba lor și astfel încât creierele lor netede, care nu ar face 3 parale în mediul privat, să priceapă.

Afacerea cu magazinul online Pablo the alpaca este a soției mele, nu a mea. Probabil, dacă nu sunteți chiar într-atât de dobitoci încât nicio femeie să nu se uite la voi, aveți și voi soții. Care au și ele joburi. Asta înseamnă că nu trăiți doar din salariu, pentru că aveții soții care lucrează și ele?

Revenind la alpacalele de pluș (nota redacției: animal rumegător cu lână fină, lungă și subțire, care trăiește în America de Sud) și la magazinul online, vă pot spune, imbecililor, că un magazin online înseamnă muncă cum nu vă închipuiți voi. Ca de altfel orice altă afacere a cărui patron e privit ca un om plin de bani căruia îi vin banii fără să facă nimic tocmai de putori ca voi, cărora le intră salariul, fără întârziere, în fiecare dată de 14 a lunii.

Pe soția mea o surprind de multe ori la 2 noaptea împachetând colete, iar ziua și-o începe la 6 dimineața. De multe ori nu mănâncă nimic până seara, pentru că nu are timp. Duminica e cea mai aglomerată zi pentru ea, deci nici pe aia nu o are liberă.

Iar la finalul lunii, când trage linie, o tașcă de bani trebuie să o ducă la ANAF, pentru ca putori nesimțite ca voi să își ia salariile.

În plus, certitudinea venitului constant nu există. Cu alte cuvinte, dacă muncește și are comenzi, vin bani, dacă nu are, nu mai vin.

Nu așa ca la stat, de fiecare dată pe 14, indiferent dacă ai avut o lună mai grea sau una mai ușoară. În plus, din firma aia sunt de întreținut vreo șase animale care au nevoie de hrană și veterinar. Asta ca să nu mai spun că, la data în care scriu, firma aia nu e pe profit și nu a scos niciun ban din ea.

Când vi se atrage atenția că ieșiți la pensie la 47 de ani, îi întrebați pe cei care vă întreabă de ce nu se fac și ei polițiști. De ce nu sunt ei acum îndreptățiți să vă întrebe „de ce nu mergeți în privat, dacă vi se pare salariul prea mic?”.

Am să vă răspund eu: voi, la cum scrieți, la cum vă exprimați, la cum insultați și la câtă inteligență etalați, în privat nu ați avea salariile pe care le aveți acum nici în cele mai frumoase vise ale voastre.”

Citește integral postarea pe blogul mariangodina.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă