Repetiţia pentru ceremonia de învestire a lui Joe Biden în funcţia de preşedinte al SUA, amânată din raţiuni de securitate. Îngrijorare maximă la Washington cu privire la noi violenţe

1 lună in urmă 35

Echipa lui Joe Biden a anulat şi o călătorie cu un tren Amtrak de la Wilmington la Washington, care era planificată pentru luni, din cauza unor preocupări legate de securitate, conform publicaţiei Politico, aceasta citând două surse familiarizate cu decizia de amânare. Ceremonia de învestire a lui Joe Biden va avea loc la 20 ianuarie.

Comitetul responsabil să organizeze ceremonia de învestire a preşedintelui ales al SUA nu a dorit să comenteze aceste informaţii. Directorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI), Christopher Wray, a declarat tot joi că subordonaţii săi caută persoane care ar putea să pericliteze securitatea ceremoniei de învestire.

Festivităţile ocazionate de inaugurarea preşedintelui american atrag în mod tradiţional sute de mii de vizitatori la Washington, dar ceremoniile legate de eveniment au fost reduse drastic de data aceasta din cauza pandemiei de COVID-19.

Citeşte şi Donald Trump întăreşte starea de urgenţă în Washington şi suplimentează forţele de ordine înaintea învestirii lui Joe Biden

Biden i-a cerut candidatului său la postul de procuror general adjunct Lisa Monaco, fost consilier pentru combaterea terorismului al preşedintelui Barack Obama, să se ocupe temporar de consilierea echipei sale pentru securitatea internă până la învestirea sa de săptămâna viitoare.

Responsabili americani au avertizat în legătură cu potenţiale proteste armate la Washington şi în toate cele 50 de state americane.

Avertismentele intervin în urma asaltului asupra Capitoliului de miercurea trecută de către simpatizanţi ai preşedintelui încă în exerciţiu Donald Trump, care au încercat să întrerupă sesiunea de validare a victoriei preşedintelui ales Joe Biden de către cele două camere reunite ale Congresului. Violenţele au dus la moartea a cinci persoane.

Trump, care a contestat validitatea victoriei lui Biden fără să prezinte dovezi, iniţial şi-a lăudat susţinătorii, dar mai târziu a condamnat violenţa.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă