Remember? Cîțu: Cât sunt eu preşedinte al Partidului Naţional Liberal, nu vom face alianţă cu PSD / Ciolacu: Ați ajuns președinte peste un hoit politic. A ajuns PNL să miroasă a PNȚCD

3 săptămâni in urmă 25

Liderul PNL, Florin Cîțu, a negociat, joi, cu președintele PSD, Marcel Ciolacu, formarea unui nou guvern. Cei doi lideri de partid păreau până mai ieri dușmani politici ireconciliabili, însă azi sunt gata să împartă funcții într-un viitor guvern PNL – PSD. Florin Cîțu declara pe 25 septembrie, la congresul PNL, că atâta timp cât este președintele Partidului Național Liberal nu va face o alianță cu PSD. Marcel Ciolacu, la rândul său, afirma despre Cîțu, de la tribuna Parlamentului, la dezbaterea moțiunii de cenzură, că a ajuns ”președinte peste un hoit politic. A ajuns PNL să miroasă a PNȚCD”

  • Florin Cîțu, 25 septembrie, la Congresul PNL: ”Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie ‘Votaţi PSD’. Niciodată! Cum aş putea? Când PSD este şi va rămâne cel mai mare inamic al Partidului Naţional Liberal? Sunt sincer şi direct, indiferent de costurile politice, aşa că trasez o linie foarte clară. Cât sunt eu preşedinte al Partidului Naţional Liberal, nu vom face alianţă cu PSD. Ne delimităm de acest partid toxic, care a făcut rău românilor. Îl ţinem în opoziţie acum, dar şi după 2024. Şi iarăşi vreau să fiţi foarte atenţi: pe mine nu o să mă vedeţi niciodată în ipostaza de a forţa o moţiune de cenzură împotriva propriului guvern. Suntem liberali, nu facem ca Dragnea! Aceste lucruri le vedeţi la PSD, nu la liberali. Vă spun foarte clar: nu facem compromisuri, ne dezicem de orice are legătură cu PSD”.
  • Marcel Ciolacu, pe 5 octombire, la moțiunea de cenzură:Domule Cîțu, trebuie să plecați astăzi pentru că nu ați guvernat. Nouă luni v-ați bătut pentru șefia PNL și astăzi ați ajuns președinte peste un hoit politic. A ajuns PNL să miroasă a PNȚCD. Ați distrus țara în lupta absurdă pentru ciolan. Echipa câștigătoare este echipa ucigătoare. Ați jucat golf cu viețile românilor (…) Românii mor carbonizați în spitale. Iohannis ne spune relaxat că statul a eșuat. Statul a eșuat pentru că românii au ajuns să se teamă de lucrurile care trebuie să îi salveze. Românilor le este frică să mai meargă la spital. Voi ați eșuat. Tu, Florin Cîțu, ai eșuat „big time”. România eșuată e singurul proiect politic care va rămâne în urma PNL (…) Trebuie să trimitem acasă acest guvern și să salvăm România. Florine, Superman, ai căzut în cap. Zboară acasă lin.”

Citește și

Florin Cîțu: Am avut o primă discuție bună cu PSD. Varianta de premier care sa se schimbe la doi ani este interesantă

Marcel Ciolacu, după negocierile cu PNL: Suntem pe un drum corect, dacă suntem patrioți acesta este drumul spre formarea majorității/ Nu cred că sunt șanse să fie premier Florin Cîțu

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă