Remdesivir și Tocilizumab, distribuite din nou în spitale din 10 județe - Anunțul Ministerului Sănătății

3 săptămâni in urmă 32

 Profi Media Remdesivir și Tocilizumab, distribuite din nou în spitale din 10 județe Foto: Profi Media

Ministerul Sănătăţii (MS) a repartizat, vineri, o nouă tranșă de Tocilizumab în 10 județe și Remdesivir  în peste 80 de spitale care tratează pacienţi infectaţi cu forme medii COVID-19.

VINERI, 05 NOIEMBRIE 2021, 16:33

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Ministerul Sănătăţii (MS) a anuțat că a distribuit, vineri, 110 flacoane de Tocilizumabum de 400 mg către zece judeţe al căror stoc era epuizat şi 6.558 de flacoane de Remdesivir în peste 80 de spitale care tratează pacienţi infectaţi cu forme medii COVID-19.

"Tocilizumab este un medicament folosit pentru pacienţi cu forme severe de COVID-19, la care există o activare excesivă a inflamaţiei ('furtuna de citokine'). Tot astăzi, MS va distribui şi 6.558 de flacoane de Remdesivir în peste 80 de spitale care tratează pacienţi infectaţi cu forme medii de SARS-CoV-2 pentru asigurarea asistenţei medicale necesare", a precizat ministerul într-un comunicat de presă.

În ultimele două luni, până joi, 4 noiembrie, Ministerul Sănătății asigurase un număr de 126.845 de flacoane de Veklury (Remdesivir).

Veklury (Remdesivir) a fost primul tratament autorizat pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, acesta primind o autorizație de introducere pe piață condiționată.
Medicamentul se administrează pacienților cu forme medii, ventilați mecanic, sau care necesită aport de oxigen.

În perioada septembrie – octombrie 2021, au fost repartizate către unitățile sanitare care tratează pacienți cu SARV-Cov -2 cu forme critice și severe, care necesită ventilație mecanică și oxigen un număr de 14 106 de flacoane de Tocilizumab de diferite volume, a mai anunțat MS.

Citește și Consumul de medicamente pentru tratarea celor infectați COVID-19 a crescut de 6 ori în 2 luni - Cât s-a distribuit în spitale

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă