Regulile simple pentru o viață sănătoasă. Ține cont de ele și nu vei avea probleme

6 zile in urmă 21

Nu de puține ori ne-am întrebat care sunt regulile simple pentru o viață sănătoasă. Există un mit comun că a fi în formă înseamnă doar a mânca sănătos și a face exerciții fizice. În realitate, crearea unui stil de viață sănătos și menținerea lui nu se referă doar la acești doi factori. Este vorba și de capacitatea de a păstra o atitudine pozitivă. De a avea o sănătate mentală puternică și o imagine de sine sănătoasă. Regulie sunt simple, așa că ține cont de ele și nu vei avea probleme.

Sfaturi pentru o minte, un corp și un spirit sănătos

Exerciții fizice, o alimentație sănătoasă și un somn suficient. Știm că aceste lucruri ne ajută inima, dar știați că ne ajută și mintea să rămână sănătoasă?

Nu de puține ori ne-am simțit ciudat, parcă nu am fi fost confortabili în propria piele. Concluzia este că ar fi nevoie de o schimbare. Dacă ai chef să faci schimbări pozitive în viața ta, atunci bravo ție.

Aceste sfaturi sunt de fapt regulile simple pentru o viață sănătoasă, care vă vor ajuta să vă simțiți bine în timp ce aveți grijă de voi.

Care sunt regulile simple pentru o viață sănătoasă

Deși există o mulțime de sfaturi despre cum să ai un stil de viață sănătos, iată câteva din regulile simple pentru o viață sănătoasă, de care să ții cont:

1. Beți mai multă apă

Cei mai mulți dintre noi nu beau suficientă apă în fiecare zi, dar aceasta este esențială pentru ca organismul nostru să funcționeze corect.

Apa este absolut necesară pentru desfășurarea funcțiilor noastre corporale, pentru eliminarea deșeurilor și pentru transportul nutrienților și oxigenului în tot corpul nostru.

Deoarece apa este expulzată în fiecare zi prin urinare, mișcări intestinale, transpirație și respirație, trebuie să refacem constant cantitatea de apă din corpul nostru.

Cantitatea de apă de care avem nevoie depinde de o varietate de factori, dar, în general, un adult mediu are nevoie de doi până la trei litri pe zi.

O modalitate bună de a vă da seama dacă consumați suficientă apă este urina, care ar trebui să fie incoloră sau galben pal.

2. Dormiți suficient

Atunci când nu dormi, Ai tendința de a mânca mai mult. De obicei, numai mâncare nesănătoasă.

3. Faceți exerciții fizice

Nu doar de câteva ori pe săptămână, ci în fiecare zi. Mișcați-vă corpul într-un fel sau altul timp de 30 de minute pe zi. La final vei scădea riscul de îmbolnăvire, vei crea o densitate osoasă mai mare și, potențial, îți vei crește durata de viață.

4. Mâncați mai multe fructe și legume

Toate fructele și legumele poartă vitamine și minerale, componente esențiale pentru sănătatea ta. Se sugerează să consumăm 5 porții de fructe și legume pe zi pentru a ne menține sănătatea.

5. Mănâncă alimente bogate în antioxidanți

Alegeți alimente de culori strălucitoare în raionul de legume. Acestea sunt bogate în antioxidanți.

Antioxidanții elimină radicalii liberi din corpul nostru care ne deteriorează celulele și alcătuiesc o farfurie mai atrăgătoare. Iată câteva exemple la care să vă uitați:

  • Albe (banane, ciuperci)
  • Galben (ananas, mango)
  • Portocaliu (portocale, papaya)
  • Roșu (mere, căpșuni, roșii, pepeni)
  • Verde (Guave, avocado, castraveți, salată, țelină)
  • Mov/albastru (mure, vinete, prune)

Vezi și: Ce trebuie să mănânci pentru o viață lungă și sănătoasă. Experții au decis care e dieta anului

6. Reduceți cantitatea de alimente procesate

Alimentele procesate pur și simplu nu sunt bune pentru tine. Cea mai mare parte a valorii nutritive se pierde la fabricarea alimentelor procesate.

Cât despre conservați, acesștia sunt dăunători pentru sănătatea noastră. Aceste alimente conțin o cantitate mare de sare, ceea ce duce la hipertensiune arterială și boli de inimă.

În general, cu cât sunt mai multe ingrediente pe etichetă, cu atât mai procesat este produsul.

7. Evită persoanele negative din viața ta

O mentalitate pozitivă este esențială pentru o viață sănătoasă. Nu ai nevoie de negativitate în viața ta. Dacă simți că o persoană sau un prieten este negativ, lasă-l sau las-o să plece.

8. Evitați negativitatea în interiorul vostru

Nu ai nevoie de negativitate nici în tine însuți. Renunță la toate gândurile negative din interiorul tău.

Supraalimentarea tinde să apară atunci când cineva se simte nefericit, așa că, rămânând într-o stare de spirit pozitivă, elimini dependența nesănătoasă de mâncare pentru a fi fericit.

9. Evitați alimentele declanșatoare

Acestea sunt alimentele pe care nu le poți pune jos după o singură îmbucătură. Alimentele declanșatoare ale fiecăruia sunt diferite.

De obicei, acestea constau în batoane de ciocolată, ciocolată, chipsuri, prăjituri sau orice lucru cu un nivel ridicat de zahăr rafinat, sare, grăsimi sau făină.

10. Nu vă grăbiți să mâncați

Creierul tău, nu stomacul, este organul responsabil pentru senzația de foame și de sațietate. Dacă nu vă grăbiți în timpul meselor și mâncați mai încet, îi acordați creierului timp suficient pentru a trimite mesajul „plin” către stomac și permiteți ca mâncarea să fie ingerată complet.

Nu vă bazați pe o farfurie curată pentru a vă spune când este timpul să vă opriți din mâncat.

11. Pregătiți-vă mesele

Atunci când vă pregătiți singur mesele, controlați exact ce intră în ele. Acest lucru vă face mai ușor să faceți alegerile sănătoase potrivite pentru corpul dumneavoastră.

12. Orientați-vă spre alternative cu puține calorii și grăsimi

Există multe alternative cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi ușor de găsit în toate magazinele alimentare.

Încercați să vă schimbați alimentele de bază din cămară pline de grăsimi cu versiuni cu conținut scăzut de grăsimi pe o perioadă de timp.

13. Renunțați la fumat. Fumatul este rău, punct

Dacă sunteți fumător, renunțați la fumat pentru o sănătate mai bună, nu doar pentru dumneavoastră, ci și pentru familia și prietenii dumneavoastră. Dacă nu fumați, rămâneți așa.

14. Aveți la îndemână gustări sănătoase

Să mănânci mese mici pe parcursul zilei este bun pentru metabolism, dar să mănânci ceea ce trebuie este ceea ce contează cel mai mult.

Atunci când apelezi la gustări în timpul zilei, caută lucruri precum fructe, salată sau sucuri proaspăt stoarse, nu din concentrat. Acestea sunt nutritive și nu vă vor da o cădere de zahăr.

Concluzie

Să te hotărăști să faci o schimbare în viața ta nu este niciodată ușor. Renunțarea la vechile obiceiuri și crearea unora sănătoase poate fi o provocare și chiar descurajantă uneori.

Cu toate acestea, nu este imposibil. Așa că, acum că știi care sunt regulile simple pentru o viață sănătoasă, ține cont de ele și nu vei avea probleme.

The post Regulile simple pentru o viață sănătoasă. Ține cont de ele și nu vei avea probleme appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă