Regulile dure de la US Open se vor menține și la Roland Garros! Organizatorii au anunțat protocolul de la Paris

2 months ago 3

Chindia Targoviste - Hermannstadt (vineri, ora 18:00, Digi Sport 1)

Botoşani - Shkëndija (joi, ora 18:45, Digi Sport 1)

Sportivii participanţi la competiţie trebuie să sosească la Paris cu patru zile înainte cei care joacă în calificări, respectiv cu trei zile înainte cei care joacă direct pe tabloul principal, cu excepţia celor care sunt implicaţi în alte turnee în zilele respective.

Sportivii şi membrii staff-urilor lor vor fi testaţi pentru coronavirus la sosirea la hotel, într-o zonă amenajată în acest scop. Ei trebuie să rămână în camerele lor până la primirea rezultatului negativ al primului test (până la 24 de ore). Al doilea test va fi făcut în decurs de 48 de ore după primul test. Apoi, sportivii vor fi testaţi din cinci în cinci zile.

Roland Garros: În cazul unei testări pozitive, jucătorul respectiv va fi retras din competiție

În cazul unui test cu rezultat pozitiv, jucătorul va fi izolat 14 zile şi retras din competiţie. Dacă un sportiv stă în aceeaşi cameră cu o persoană testată pozitiv, sportivul va fi retras din competiţie. Organizatorii recomandă ca sportivii să nu împartă camerele cu nimeni.

Toţi sportivii şi staff-urile lor vor fi cazaţi în două hoteluri oficiale. Nu va exista cazare privată şi sportivii nu vor fi autorizaţi să părăsească hotelul în alt scop decât cel de a merge la meci sau la antrenament.

Dacă un sportiv nu se simte bine, trebuie să nu se prezinte la terenul de tenis şi să contacteze echipa medicală. Fiecare sportiv are dreptul la două camere, una plătită de federaţia franceză, chiar şi în perioada unei eventuale carantine. În funcţie de disponibilitate, poate fi acordată şi a treia cameră.

Roland Garros: Reguli la fel de stricte pentru jucători ca la US Open, dar spectatorii vor avea acces

Federația Franceză de Tenis a confirmat luni că zilnic vor putea intra la meciuri maximum 11.500 de spectatori, în cele trei zone special amenajate pentru disputarea partidelor.

Această decizie l-a înfuriat pe Nick Kyrgios, australianul reacționând vehement la adresa organizatorilor: "Cel mai probabil, nu voi juca la Roland Garros. Mai ales cu cazurile care tot apar acolo. Nu mă simt confortabil să merg la Paris și să joc. Vor să desfășoare turneul cu spectatori în tribune. Nu cred că iau în serios problema. Este dezamăgitor!"

Etichete: roland garros , spectatori roland garros , protocol roland garros , reguli roland garros
Read Entire Article
Powered By Seo Tools