Reguli de acces la Patriarhie de Bobotează. Ce le recomandă Jandarmeria credincioșilor

2 săptămâni in urmă 22

Miercuri, 05 Ianuarie 2022, ora 22:48

68 citiri

Reguli de acces la Patriarhie de Bobotează. Ce le recomandă Jandarmeria credincioșilor

Jandarmeria Capitalei a transmis miercuri, 5 ianuarie, că accesul credincioşilor spre Catedrala Patriarhală va fi permis de Bobotează începând cu ora 06:30 doar dinspre Piaţa Unirii, pe un singur sens, delimitat ca atare în partea dreaptă.

La Catedrala Patriarhală de pe Dealul Mitropoliei, precum şi la alte lăcaşe de cult din Bucureşti vor avea loc joi manifestări religioase.

Pentru asigurarea respectării măsurilor de distanţare fizică şi prevenirea aglomerărilor de persoane în apropierea lăcaşelor de cult, vor fi create culoare special amenajate pentru deplasarea participanţilor, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Bucureşti.

Astfel, accesul credincioşilor spre Catedrala Patriarhală se va realiza începând cu ora 06:30, doar dinspre Piaţa Unirii, pe un singur sens, delimitat ca atare în partea dreaptă. Afluirea şi defluirea prin Strada 11 Iunie sunt restricţionate.

Tot în vederea respectării acestor măsuri, participanţii la slujbe vor fi îndrumaţi de voluntari ai organizatorului către locaţiile în care se va putea intra în număr limitat, iar Agheasma Mare va fi oferită în sticle îmbuteliate, doar de către voluntari.

Jandarmeria Capitalei le recomandă cetăţenilor: să adopte un comportament civilizat şi să respecte indicaţiile jandarmilor; să respecte măsurile de protecţie sanitară (purtarea măştii de protecţie şi distanţarea fizică, acolo unde actele normative o impun); să fie atenţi la bunurile personale, pentru a nu deveni victime ale unor infracţiuni de furt din buzunare; dacă sunt martorii unor fapte antisociale, să apeleze la cea mai apropiată patrulă de jandarmi sau la numărul de urgenţă 112.

Citeste si:

ÎPS Teodosie s-a urcat de 5 ori pe cisternă pentru sfințirea apei de Bobotează din cauza subalternilor care "nu s-au îngrijit de vase" VIDEO

În Ajunul Bobotezei, pe 5 ianuarie, la Constanța a avut loc o slujbă specială de sfințire a apei, oficiată de Înalt Prea Sfințitul Teodosie. Marți, 4 ianuarie, prelatul părea...

Tradiţii şi superstiţii de Bobotează. Ce trebuie să faci pe 5 ianuarie ca să ai noroc tot anul

Boboteaza este una dintre marile sărbători din calendarul creștin. 5 ianuarie, adica ziua care precede sărbătoarea propriu-zisă a Bobotezei, este o zi plină de datini, obiceiuri şi...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă