Regulă inedită la Cupa Africii pe Națiuni » Echipele sunt nevoite să joace chiar dacă n-au portar valid, dar au minimum 11 jucători!

1 săptămână in urmă 11

Articol de GSP - Publicat duminica, 09 ianuarie 2022, 09:39 / Actualizat duminica, 09 ianuarie 2022 10:00

Echipele naționale lovite de COVID-19 vor putea să-și dispute meciurile de la Cupa Africii pe Națiuni atât timp cât au minimum 11 fotbaliști apți de joc.

Meciurile de la Cupa Africii de Națiuni vor merge înainte atât timp cât reprezentativele participante au 11 jucători apți de joc, indiferent dacă grupul de 11 cuprinde și un portar, conform noilor reguli stabilite de Confederația Africană de Fotbal (CAF).

 grupe, vedete și curiozități

CUPA AFRICII PE NAȚIUNI

Cine e singurul antrenor român prezent la Cupa Africii pe Națiuni + preview-ul competiției: grupe, vedete și curiozități

11 jucători valizi sau meci abandonat, conform noilor reguli de la Cupa Africii pe Națiuni 

În cazul în care naționalele nu au la dispoziție 11 jucători, meciurile vor fi considerate abandonate și pierdute automat, cu 0-2, potrivit BBC.

Regulile au fost puse în aplicare după ce mai multe reprezentative au raportat cazuri pozitive încă dinainte de începutul turneului, care debutează în această seară, cu meciul Camerun - Burkina Faso.

Burkina Faso acuză un complot înaintea meciului de deschidere

Reprezentantiva Egiptului, de exemplu, a ajuns în Camerun, țara-gazdă a turneului, abia sâmbătă, deși plecarea era programată inițial vineri. Planurile egiptenilor au fost date peste cap de cazurile pozitive depistate în cadrul delegației.

De asemenea, vedeta Gabonului, Pierre-Emerick Aubameyang, a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

Iar Burkina Faso, care trebuie să joace în meciul de deschidere al turneului, a raportat mai multe cazuri pozitive în rândul jucătorilor chiar în ziua premergătoare meciului. Reprezentanții naționalei acuză un complot al autorităților din Camerun. Antrenorul secund Firmin Sanou a explicat:

„O echipă medicală și-a făcut apariția vineri dimineață în fața hotelului nostru. Am încercat să aflăm cine i-a trimis, dar fără succes. Confederația Africană de Fotbal ne-a transmis clar că nu au fost trimiși de ea. Am refuzat să efectuăm testarea! La câteva ore distanță, au venit alți medici. De data asta, aparent, la cererea CAF. Așa au apărut aceste rezultate pozitive”.

Sistem de calificare la Cupa Africii pe Națiuni

  • Primele două clasate din grupă și cele mai bune patru locuri 3 se califică în „optimi”;
  • După puncte, criterii de departajare: rezultate în meciuri directe, golaveraj și goluri marcate în meciuri directe, apoi golaveraj general și goluri marcate în grupă, iar la sfârșit tragere la sorți;
  • În fazele eliminatorii, în caz de egalitate după 90 de minute, se joacă prelungiri, urmate de penaltyuri;
  • VAR va fi folosit în toate meciurile turneului.

Regulă inedită la Cupa Africii pe Națiuni » Echipele sunt nevoite să joace chiar dacă n-au portar valid, dar au minimum 11 jucători!

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Dortmund a revenit spectaculos și a obținut 3 puncte dintr-un meci care părea pierdut! Continuă urmărirea lui Bayern

Karim Benzema a trecut de 300 de goluri pentru Real Madrid! Se apropie rapid de Alfredo Di Stefano: „O mândrie”

Playtech: BOMBĂ! S-a aflat cine este ADEVĂRATUL iubit al Anamariei Prodan. Veste ireală, l-a uitat imediat pe Reghecampf


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă