Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, surprinsă într-un moment de mare tristețe, la căpătâiul soțului său

2 săptămâni in urmă 15

Regina și-a condus sâmbătă soțul pe ultimul drum, scrie Daily Mail. Imaginile surprinse de presa britanică o arată pe Elisabeta stând singură, cu capul plecat, în fața sicriului prințului Philip, de la care și-a luat adio după 73 de ani petrecuți împreună.

philip1Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Majestatea Sa și-a șters lacrimile în timpul slujbei oficiate la Capela St. George, prințul Charles plângea, însoțit de alți membri ai familiei regale, devastați de durere.

Sicriul ducelui de Edinburgh purta blazonul, cascheta acestuia, sabia și o coroană de flori, fiind transportat cu o mașină mortuară Land Rover și însoțit de personal înarmat.

Slujba religioasă a avut loc la Capela St. George

După procesiunea de opt minute și slujba de 50 de minute, sicriul său a fost coborât în cripta regală. Un cântec a fost interpretat de un cimpoier solitar din Regimentul Regal al Scoției, apoi gorniștii Marinei Regale i-au dat ultimul onor.

Justin Welby, arhiepiscopul de Catenbury, a pronunțat binecuvântarea, după care cei 30 de participanți s-au întors la Castelul Windsor.

Harry și William au decis să se întoarcă cu Kate, ducesa de Cambridge și au fost văzuți zâmbind și vorbind însuflețit, la prima întâlnire după un an de când relația lor s-a stricat.

Emoționată, regina a sosit la înmormântare în timp ce se intona imnul național. Bentley-ul regal s-a oprit lângă sicriul iubitului ei soț, în timp ce tunurile au tras o salvă, iar clopotele au bătut în amintirea ducelui. Majestatea sa a fost apoi condusă la Capela St. George și a rămas singură, în fața bisericii, cu capul plecat, în timpul minutului de reculegere.

În spatele sicriului a urmat procesiunea regală, condusă de copiii lui Philip prințul Charles, prințesa Anne, prințul Andrew și prințul Edward. Au urmat nepoții, prințul William și prințul Harry, între care a fost vărul lor, Peter Phillips.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă