Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a împlinit azi 95 de ani. Fotografia care marchează prima aniversare fără prințul Philip

2 săptămâni in urmă 19

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, cel mai longeviv monarh din lume, a împlinit miercuri vârsta de 95 de ani, la patru zile după feneraliile soțului ei, prințul Philip. Cu ocazia aniversării sale, Palatul Buckingham a împărtășit o fotografie ce o arată pe suverană zâmbind, potrivit Daily Mail.

Este prima aniversare a reginei fără prințul Philip, cel care pe care îl cunoștea de 87 de ani și cu care era căsătorită de 73.

Întrucât aniversarea ei intervine într-o perioadă de doliu a familiei regale, toate evenimentele publice organizate cu ocazia acestui eveniment au fost anulate.

De asemenea, nu va fi publicat un portret oficial al suveranei, nu va fi o famfară regală și nici salve de tun în Hyde Park, aşa cum se întâmplă de obicei în ziua de naştere a reginei britanice.

Familia regală a renunțat și la tradiția în care publicau mai multe fotografii cu regina pentru a marca evenimentul.

Palatul Buckingham a postat în această dimineață pe contul de Instagram al familiei regale o fotografie ce o arată pe regină zâmbind, în vremea când era la logodnă regală, alături de un text.

”Regina s-a născut la ora 2.40 dimineața, pe 21 aprilie 1926, pe strada Bruton 17 din Mayfair, Londra. A fost primul copil al Ducelui și Ducesei de York, care ulterior au devenit regele George al VI-lea și regina Elisabeta. Anul acesta, Majestatea Sa rămâne la Castelul Windsor, într-o perioadă de doliu regal după moartea ducelui de Edinburgh”, se arată în fotografia postată de Palatul Buckingham pe Instagram.

Ulterior, regina a transmis un mesaj de mulțumire tuturor celor care i-au trimis un gând bun cu ocazia aniversării sale, precum și condoleanțele după moartea ducelui de Edinburgh.

”Am primit cu ocazia împlinirii a 95 de ani multe mesaje cu urări de bine, pe care le apreciez foarte mult. În vreme ce familia noastră trece printr-o perioadă de adâncă tristețe, a fost plăcut pentru noi să vedem și să auzim tributele aduse soțului meu din partea celor din Regatul Unit, Commonwealth și din lumea întreagă. Eu și familia mea dorim să vă mulțumim pentru tot suportul și bunătatea pe care ni le-ați arătat în ultimele zile. Am fost profund emoționați, iar asta continuă să ne reaminteșască faptul că Philip a avut un impact puternic asupra multor persoane de-a lungul vieții sale”, a transmis regina Elisabeta a II-a.

Membrii familiei regale, precum prințesa Anne, Sophie și contesa de Wessex o vor vizita pe regină în zilele următoare pentru a se asigura astfel că suverana nu va rămâne singură în perioada de doliu.

Elisabeta a II-a a urcat pe tron în 1952 la vârsta de 25 de ani şi, de atunci, a depăşit recordul de longevitate deţinut de stră-străbunica ei regina Victoria, devenind în septembrie 2015 monarhul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Marii Britanii.

Foto: Epa

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă