Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanie a fost văzută pentru prima oară în public la o ceremonie importantă mergând cu ajutorul unui baston la vârsta de 95 de ani

1 săptămână in urmă 23

Suveranei i s-a înmânat bastonul la coborârea din limuzina oficială de către fiica sa, Prințesa Anne, în vârstă de 71 de ani, iar apoi ea a mers la locul unde se desfășura evenimentul, marcarea centenarului Legiunii Regale Britanice. Regina a folosit din nou bastonul când a plecat și a părut că se mișcă liber.

Regina, care este patronul Legiunii Regale Britanice, nu a ajuns pe prin ușa tradițională de vest, ci prin intrarea în “Curtea poetului” – un traseu mai scurt spre locul ei. Palatul Buckingham a refuzat să comenteze, dar că se crede schimbările au fost adoptate pentru confortul reginei.

Și la alte evenimente au fost făcute astfel de schimbări. În 2016, ea a folosit un lift, nu scara regală cu 26 de trepte de la Intrarea Suveranului, pentru a intra în parlament la Discursul Tronului la deschiderea sesiunii parlamentare. De asemenea, ea nu a purtat coroana grea a statului imperial după 2016, acum plasată pe o pernă de catifea roșie și aurie în timpul ceremoniei.

Regina a fost văzută folosind un baston în 2003, dar aceasta a fost după o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta un cartilaj rupt la genunchiul drept.

Urcată pe tron la 6 februarie 1952, Regina a rămas văduvă în primăvara acestui an, când soțul ei, Prințul Philip, cu care era căsătorită de 73 de ani, a decedat la vârsta de 99 de ani.

Ea și-a redus mult participarea la ceremoniile publice, fiind înlocuită de fiul ei cel mai mare, Prințul Moștenitor Charles.

sursa: Sky News, The Times, Guardian, sursa foto: Familia Regală Britanică

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă