Regatul Unit le cere tuturor cetățenilor britanici să părăsească imediat Afganistul. Masacru în masă provocat de talibani

2 luni in urmă 25

Regatul Unit le-a cerut tuturor cetăţenilor săi să părăsească imediat Afganistanul din cauza ''agravării situaţiei securităţii'' în contextul intensificări luptelor cu talibanii în această ţară, relatează AFP.

"Toţi cetăţenii britanici din Afganistan sunt sfătuiţi să plece acum cu mijloace (de transport) comerciale", a indicat vineri, 6 august, Ministerul britanic al Afacerilor Externe pe site-ul său, avertizând asupra agravării situaţiei securităţii.

Ministerul a recomandat evitarea călătoriilor în Afganistan şi i-a avertizat pe britanicii încă prezenţi în această ţară să nu se bazeze pe un dispozitiv de evacuare de urgenţă, precizând că acesta nu este în măsură să ofere decât o asistenţă ''extrem de limitată''.

Această recomandare survine în timp ce talibanii au lansat o ofensivă majoră care coincide cu plecarea din Afganistan, după două decenii, a trupelor străine conduse de Statele Unite.

''Este foarte probabil ca teroriştii să încerce să comită atacuri în Afganistan. Metodele specifice de atac evoluează şi gradul lor de sofisticare avansează'', a indicat, de asemenea, Ministerul de Externe.

Talibanii au preluat controlul în ultimele trei luni în vaste teritorii rurale în cursul unei ofensive lansate pe fondul retragerii forţelor internaţionale, care urmează să fie finalizată până la 31 august.

Citeste si:

Explozie puternică în apropiere de „zona verde” din Kabul. Cel puțin trei persoane au murit și șapte au fost rănite

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă