Referendumul pentru alipirea comunei Țintești la Buzău a eșuat: Prezență de doar 10%

1 lună in urmă 13

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a anunțat, într-un mesaj pe Facebook, că referendumul organizat duminică privind alipirea comunei Țintești de orașul Buzău a picat. Potrivit presei locale, doar 10.68% din locuitori din Buzău şi 43,03 % din Ţinteşti s-au prezentat la urne, iar referendumul nu poate fi validat.

Conform legii, referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, în ambele unități administrative. Rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente.

„Respect decizia dumneavoastră de a nu uni municipiul Buzău cu comuna Țintești! Dar, indiferent de acest rezultat, cred cu tărie că un vot pozitiv ar fi dat o șansă mult mai mare unui Buzău de top, în România”, a declarat primarul Constantin Toma.

Primarul a fost cel care a inițiat referendumul care ar fi dus la dublarea suprafeței orașului.

„Pentru ca România să se dezvolte în ritm accelerat, are nevoie de o nouă reformă administrativă, ultima fiind realizată în 1968. Deși legislația în vigoare este puțin favorabilă unei asemenea reforme, iată că Buzăul și Ținteștiul au șansa unei premiere naționale, primul pasul spre începutul reformei administrative în țara noastră”, este îndemnul pe care primarul l-a adresat locuitorilor din Buzău”, a transmis edilul, potrivit Digi24.

Tot duminică a fost organizat și un referendum la Codlea, unde locuitorii au fost chemați la urne pentru a se pronunța dacă sunt sau nu de acord ca primăria să contracteze un împrumut pentru construirea unei șosele de centură a orașului a eșuat, din cauza slabei participări. Potrivit Hotnews,  doar 10,55% au mers la urne, iar referendumul este invalid.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă