Referendum local la Buzău pentru unificarea cu comuna Țintești. Ar fi o premieră în istoria recentă a României

4 săptămâni in urmă 17

Cele 80 de secţii de votare din municipiul Buzău și cele două din comuna Ţinteşti au fost deschise duminică dimineaţă, de la ora 7:00, pentru desfăşurarea referendumului local pentru unificarea celor două localități învecinate, transmite News.ro.

Dacă cetățenii celor două localități își vor da votul pentru unificare și va fi atins cvorumul în fiecare dintre ele, va fi înregistrată o premieră a ultimilor 30 de ani: comasarea voluntară a două unități teritoriale administrative.

În trecut a mai existat o tentativă pentru unificarea Oradei cu comuna Sînmartin, dar lipsa de cvorum a împiedicat-o.

De altfel, promotorul referendumului de astăzi, primarul buzoian Constantin Toma, a fost sprijin public de Ilie Bolojan, fostul primar din Oradea, chiar dacă cei doi vin din partide aflate în competiție (PSD și PNL). Cei doi susțin că unirea dintre marile orașe și comunele limitrofe face mai simplă dezvoltarea serviciilor publice unitare.

Alegătorii îşi vor putea exercita dreptul de vot între orele 7:00 – 23:00. Potrivit legislaţiei în vigoare, alegătorul care deţine un act de identitate al cărui termen de valabilitate a expirat în perioada 1 martie 2020 – 26 septembrie 2021, îşi poate exercita dreptul de vot în baza acestuia.

Foto: Primăria Buzău / Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă