Redecorezi? 5 sfaturi de la experții în domeniu

3 săptămâni in urmă 21


Fie că este vorba de un simplu proces de zugrăvire sau de o schimbare completă de decor în locuința ta, îți dorești ca rezultatul să fie de efect. Cei care vor să pună în aplicare pe cont propriu acest plan trebuie să țină cont de recomandările profesioniștilor, pentru a-și ușura munca, dar și pentru a crea un decor armonios și primitor. În continuare, vei descoperi mai multe sfaturi și sugestii pe care să le iei în considerare atunci când vrei sa înnoiești aspectul casei tale.


Iată cele mai importante recomandări ale specialiștilor în materie de redecorări


Planifică întreg procesul 


Redecorarea casei tale nu este o ocazie potrivită pentru improvizații, ci o schimbare majoră, pe care trebuie să o pregătești cum se cuvine. Planificarea întregului proces te ferește de decizii greșite, luate în grabă, care îți pot afecta bugetul sau care duc la un rezultat nesatisfăcător. 


Prin urmare, stabilește care sunt resursele disponibile pentru acest proiect, ce anume îți dorești să modifici și detalii precum alegerea culorilor din sufragerie sau alte camere, obiecte de decor pe care ți le dorești neapărat și așa mai departe. Poți apela inclusiv la schițe și desene pentru a face cele mai bune alegeri.


Alege un singur stil, bine definit


În ceea ce privește stilul amenajării, acesta nu poate fi lăsat la voia întâmplării. El este factorul care dictează restul alegerilor: materiale, culori, mobilă, obiecte decorative etcetera. Dacă nu ai experiență în design interior, este indicat să alegi stilul care se potrivește cel mai bine personalității tale și să îl urmezi fără abateri. 


Persoanele care au cochetat cu amenajările interioare și au înclinații estetice pot îndrăzni să apeleze la stiluri eclectice, care îmbină diverse tendințe și estetici. 


Ține cont de spațiul pe care îl ai la dispoziție


Dacă locuința ta are o suprafață redusă, trebuie să ții cont de acest lucru. Pentru a crea iluzia unui spațiu mai vast, folosește culori pale, deschise, apelează la surse de lumină naturale și artificiale și stai departe de mobila voluminoasă. Fă alegeri cât mai simple și optimizează spațiul de care dispui. 


Folosește instrumente și produse profesioniste


Redecorarea casei nu este un moment bun să faci economii alegând produse ieftine, deoarece pe termen lung, vei pierde mai mulți bani. Prin urmare, apelează la scule, vopseluri și obiecte de calitate. Fii atent la toate instrumentele necesare și alege-le pe cele care te vor ajuta să duci la bun sfârșit proiectul tău. De exemplu, pe Gletiere.ro ai la dispoziție o ofertă variată de gletiere, cu ajutorul cărora pereții tăi vor arăta mai bine ca niciodată. 


Nu uita să adaugi amprenta personală


Chiar dacă te-ai informat cu privire la cum trebuie să aibă loc o redecorare de calitate, nu te teme să faci alegerile pe care le iubești. În definitiv, ai nevoie să simți că locuința ta ți se potrivește. Fie că este vorba de mici detalii sau de decizii importante, nu ezita să alegi ceea ce te face să zâmbești.


Reamenajarea locuinței poate fi stresantă, dacă nu ai la dispoziție un plan clar și instrumentele necesare să-l duci la bun sfârșit. Așadar, inspiră-te din recomandările profesioniștilor și nu-ți rămâne decât să te bucuri de rezultat!


Sursa foto: Shutterstock.com


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă