RECORD de vaccinări COVID-19 în următoarele zile, după scăderea programărilor - Explicațiile lui Valeriu Gheorghiță

1 lună in urmă 1

 Pixabay.comcoronavirus Foto: Pixabay.com

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunţat că de luni, 1 martie, vor fi cel puţin 30.000 de persoane vaccinate în fiecare zi şi vor fi zile în care se va depăşi cifra de 40.000 de persoane imunizate.

DUMINICĂ, 28 FEBRUARIE 2021, 18:54

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

Medicul militar Valeriu Gheprghiță a explicat duminică seară că scăderea persoanelor vaccinate în ultimele zile a fost determinată de numărul limitat de doze pe care l-a avut România, după ce producătorii au anunțat că vor livra o cantitate mai mică decât cea promisă inițial.

„Aş vrea să fac o precizare legată de această scădere din ultimele zile a numărului de persoane vaccinate la nivel naţional, a fost o scădere practic cauzată de numărul limitat de doze din luna februarie în sensul în care pe baza calendarului de livrare am blocat locurile la programare după 11 februarie şi am deschis noi locuri din 1 martie.

De mâine (luni, 1 martie - n.red.) vor fi cel puţin 30.000 de persoane vaccinate în fiecare zi, vom avea zile în care vom depăşi 40.000 de persoane vaccinate.

Această scădere din ultimele zile nu este cauzată de scăderea adresabilităţii persoanelor, ci a fost generată de lipsa programărilor care la rândul ei a fost cauzată de o indisponibilitate a dozelor. A trebuit să şi reprogramăm o parte dintre persoane, pentru că am avut suficiente doze”, a explicat Valeriu Gheorghiţă, duminică seara, la o televiziune de știri.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă