RECORD de vaccinare în închisorile din România - Protecția vaccinală, de 2 ori mai mare ca media națională

2 săptămâni in urmă 23

RECORD de vaccinare în închisorile din România - Protecția vaccinală, de 2 ori mai mare ca media națională RECORD de vaccinare în închisorile din România - Protecția vaccinală, de 2 ori mai mare ca media națională

Rata de vaccinare împotriva coronavirusului depășește 77% în penitenciarele din țară, a anunțat vineri, 7 ianuarie, Ministerul Justiției.

VINERI, 07 IANUARIE 2022, 18:58

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Peste 21.800 de deţinuţi din penitenciarele româneşti s-au vaccinat de la debutul campaniei în România. Rata de vaccinare a ajuns la 77,3%. În prezent, 95 de deținuți se află sub supraveghere medicală, după ce au fost testați pozitiv.

”De la începutul campaniei de vaccinare la nivel naţional, sistemul penitenciar, prin demersurile efectuate împreună cu instituţiile naţionale responsabile, a făcut posibilă imunizarea, prin vaccinare împotriva SARS-CoV-2, a 21.817 persoane private de libertate. Dintre acestea, 4.055 de persoane au fost puse în libertate”, a transmis Ministerul Justiţiei.

În prezent, 17.763 de persoane aflate în detenție sunt vaccinate cu schemă completă, ceea ce reprezintă un procent de imunizare de 77,30% din populaţia carcerală totală (22.993 persoane aflate în detenţie).

”La data prezentei informări (07.01.2022), 95 de persoane custodiate infectate cu virusul SARS-CoV-2, aflate în izolare medicală, beneficiază de asistenţă medicală de specialitate la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava şi Penitenciarul-Spital Constanţa-Poarta Albă (2 dintre acestea se află internate în Spitalul Judeţean Drobeta - Secţia Boli infecţioase, respectiv Spitalul ROL 2 - stare generală îmbunătăţită). Se constată o scădere semnificativă faţă de a doua parte a anului 2021, perioadă în care numărul de persoane private de libertate infectate cu virusul SARS-CoV-2, aflate în izolare medicală simultan, a înregistrat valoarea maximă de 450 de deţinuţi”, a mai transmis Ministerul Justiţiei.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă