Record de noi infectări în Germania. Peste 50.000 de îmbolnăviri într-o singură zi. Care este rata de vaccinare în țară

3 săptămâni in urmă 26

Joi, 11 Noiembrie 2021, ora 10:00

128 citiri

Record de noi infectări în Germania. Peste 50.000 de îmbolnăviri într-o singură zi. Care este rata de vaccinare în țară

Germania a înregistrat joi un număr record de noi infectări cu COVID-19, raportând 50.196 de cazuri suplimentare în 24 de ore, potrivit institutului sanitar Robert Koch, un indicator al severităţii valului epidemic care a lovit ţara, informează AFP.

Este pentru prima dată când pragul de 50.000 de cazuri noi zilnice este depăşit de la începutul pandemiei după ce Germania a înregistrat un număr record de infectări în ultimele zile. Numărul de decese în 24 de ore a crescut joi la 235.

Cancelarul german Angela Merkel, aflată la final de mandat, a catalogat miercuri drept ''dramatică'' recrudescenţa infectărilor pe teritoriul ţării, devenită considerabilă din luna octombrie.

''Pandemia s-a propagat din nou într-o manieră dramatică'', a deplâns purtătorul de cuvânt al cancelarului, făcând apel la autorităţile sanitare regionale competente să ia noi măsuri pentru a ţine situaţia sub control.

Totodată, presiunea este în creştere asupra unităţilor spitaliceşti.

Creşterea accentuată a numărului de cazuri este atribuită ratei relativ slabe de vaccinare a populaţiei Germaniei, puţin peste 67%.

Mai multe dintre landurile afectate, cum ar fi Saxonia, Bavaria şi, cel mai recent, Berlin au introdus noi restricţii vizând persoanele nevaccinate, primele afectate de această revenire a pandemiei.

Astfel, începând de luni, Berlinul va interzice persoanelor nevaccinate accesul în restaurantele fără terase, baruri, săli de sport şi saloane de coafură.

Accesul în aceste locuri publice nu va mai fi permis cu un test negativ dacă posesorii nu sunt vaccinaţi sau nu pot dovedi că au trecut prin boală.

În total, aproape 4,9 milioane de persoane au fost infectate cu COVID-19 în Germania de la debutul pandemiei.

Citeste si:

Noi restricții pentru combaterea pandemiei, introduse în Berlin. Locurile în care vor avea acces doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală

Începând de luni, Berlinul va interzice persoanelor nevaccinate accesul, în special la restaurantele fără terasă, baruri, săli de sport şi saloane de coafură, măsuri luate în contextul...

 5 jucători sunt ”out”! Cum poate fi afectată România în drumul spre Mondiale

Niklas Süle este pozitiv cu Covid-19 şi alţi patru jucători de la Mannschaft care au fost în contact cu el au fost nevoiţi să părăsească echipa înainte de ultimele meciuri din...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă