Record de infectări într-o comună din Alba: 21 de cazuri la 1.000 de locuitori. Cum explică primarul situația

2 luni in urmă 2


O comună din județul Alba înregistrează cea mai mare incidență a cazurilor de Covid din țară: 21 de infectări la mia de locuitori. Este vorba despre comuna Rimetea, situată în apropiere de Aiud, care are chiar 1.000 de locuitori.


”Rata este mare din cauză că avem populație puțină”, explică primarul Deak-Szekely Szilard Levente.


Carantină până pe 9 aprilie


Potrivit primarului, localitatea a intrat în carantină pentru perioada 26 martie - 9 aprilie. ”Lumea stă în curți și iese să se aprovizioneze la magazin doar cu declarații. Cei peste 65 de ani ies între orele 11.00 și 13.00”, a spus acesta, precizând că numărul cazurilor de Covid a crescut brusc, în luna martie, odată cu venirea turiștilor, la pensiunile din zonă.


”Până acum aveam cazuri răzlețe. În urmă cu câteva zile a murit o persoană, dar ceilalți au forme ușoare. Stau acasă, izolați. Din păcate, dacă nu va scădea numărul de cazuri, vom rămâne în carantină și după data de 9 aprilie”, a mai afirmat edilul, care a făcut apel pe Facebook la ”respectarea strictă a măsurilor” de carantinare.


”Rugăm turiștii noștri fideli să revină la poalele Pietrei Secuiului (Colții Trascăului) după ridicarea restricțiilor impuse de autoritățile abilitate”, a transmis primarul.Rimetea
este locuită majoritar de populație de etnie maghiară, fiind una
dintre cele mai importante atracții turistice din Albă, datorită
reliefului spectaculos și al arhitecturii caselor tradiționale.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă