RECORD de infectări în Australia! Presiune URIAȘĂ pe spitale, pusă de valul Omicron

1 săptămână in urmă 11

Deşi a ţinut sub control transmiterea COVID-19 în cea mai mare parte a pandemiei, Australia a fost copleşită de propagarea rapidă a variantei Omicron după ce autorităţile au relaxat unele restricţii odată cu atingerea unor rate ridicate de vaccinare, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Australia a raportat circa 1,1 milioane de infectări de la debutul pandemiei, mai mult de jumătate dintre acestea fiind înregistrate în ultimele două săptămâni. Numai astăzi, autoritățile au raportat aproximativ 86.000 de cazuri, și asta fără raportările din două state, aşteptate mai târziu în cursul zilei.

"Există o presiune semnificativă pe sistemul nostru de sănătate", a declarat prim-ministrul statului Victoria, Daniel Andrews, într-un briefing de presă, precizând că aproximativ de 4.000 de angajaţi ai spitalelor şi 400 de la ambulanţă sunt în izolare din cauza protocoalelor epidemiologice în vigoare.

Serviciile de ambulanţă din statul Victoria au fost nevoite să declare cod roşu - emis, de obicei, atunci când se înregistrează mai multe solicitări decât ambulanţe disponibile - timp de câteva ore în cursul nopţii de luni spre marţi, a declarat responsabila sindicală Olga Bartasek la postul ABC.

În statele Victoria şi New South Wales, unde trăiesc mai mult de jumătate din cei 25 milioane de australieni şi care au fost cele mai afectate, sunt spitalizaţi acum mai mulţi bolnavi de COVID-19 decât în orice alt moment al pandemiei.

În total, marţi erau internaţi circa 4.000 de pacienţi cu COVID-19, aproape dublu faţă de acum o săptămână.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă