Record de infectări cu Covid în Bulgaria. În două zile, numărul de cazuri a crescut de patru ori

1 săptămână in urmă 9

Numărul noilor cazuri, aflat în creștere de la începutul anului, depășește bilanțul atins în octombrie atunci când Bulgaria, țara din UE cu cea mai mică rată de vaccinare se lupta cu varianta Delta, scrie Reuters.

Potrivit datelor oficiale, 89 de persoane și-au pierdut viața ca urmarea infectării, în ultimele 24 de ore, bilanțul total al deceselor ridicându-se astfel la 31.761.

În urmă cu două zile numărul de infecţii raportat de autorităţile de la Sofia era de peste patru ori mai mic, 1.716 cazuri.

La Sofia, operațiile programate pentru această perioadă au fost suspendate pentru ca spitalele să aibă locuri libere pentru pacienții Covid-19, iar autoritățile sanitare spun că o creștere a numărului de spitalizări ar putea duce la impunerea de noi restricții. În prezent, bulgarii trebuie să poarte mască în interior și în mijloacele de transport public. De asemenea, certificatul verde este necesar pentru accesul în restaurante, cafenele, malluri și săli de sport.

Citeşte şi Viaţa în Bucureşti şi Cluj, mai scumpă decât la Sofia. Cât de mari sunt preţurile în România faţă de Bulgaria. STUDIU

Miercuri au fost administrate peste 31.900 de doze de vaccin anti-Covid, numărul total al persoanelor vaccinate ajungând astfel la 1,95 de milioane reprezentând doar 30% din populație. Tot miercuri sunt anunțate proteste antivaccinare organizate de ultra-naționaliști.

Citeşte şi BILANŢ VACCINARE 8 ianuarie 2022. Doar 8000 de români vaccinaţi cu prima doză. România şi Bulgaria, la coada Europei

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă