RECORD de decese provocate de efectele meteorologice în SUA

1 săptămână in urmă 9

 Profimedia Urgan Florida FOTO: Profimedia

Aproape 700 de persoane au murit din cauza catastrofelor meteorologice produse în 2021 în statele americane, reprezentând un nivel care nu a mai fost atins din 2011, potrivit unui raport întocmit de Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică (NOAA) din această ţară.

MARŢI, 11 IANUARIE 2022, 18:23

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: Alexandru Buzica

Anul 2021 „a fost marcat de extreme în ansamblul Statelor Unite, mai ales de o căldură excepţională” şi de „fenomene meteorologice devastatoare”, au declarat reprezentanţii acestei agenţii federale americane, conform AFP si Reuters. 

Bilanţul dezastrelor meteorologice în cele 48 de state continentale şi în capitala Washington a fost de 688 de morţi, de peste două ori şi jumătate mai mare decât bilanţul din anul precedent (262 de victime).

Activităţile umane se află la originea unei periculoase încălziri climatice, un proces care se traduce prin evenimente meteorologice mai violente în lumea întreagă.

20 de fenomene de acest tip au provocat anul trecut pagube materiale care au costat Statele Unite cel puţin 1 miliard de dolari, 2021 ocupând din acest punct de vedere locul al doilea în clasamentul anilor cu cele mai multe evenimente producătoare de pagube, după 2020, care a avut 22 de astfel de fenomene, potrivit NOAA.

Printre dezastrele din 2021 s-au aflat patru uragane, trei tornade, precum şi inundaţii, incendii de pădure, valuri de căldură şi de ger.

Cei mai călduroşi şase ani din istoria modernă americană au fost înregistraţi după 2012, potrivit National Centers for Environmental Information (NCEI), o divizie din cadrul NOAA, citată de Reuters.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă