Recomandările lui Carmen Brumă. Cum să mănânci de sărbători fără să te îngrași: „O strategie câștigătoare”

3 săptămâni in urmă 20

Carmen Brumă vine în ajutorul celor care își doresc să își păstreze silueta, chiar dacă se răsfață cu preparatele de sărbători. Vedeta spune care sunt recomandările ei pentru a mânca fără se îngrașe în această perioadă în care masa e plină mereu cu bunătăți.

Partenera lui Mircea Badea are o siluetă de invidiat și știe cum să se mențină în formă. Carmen Brumă vine cu cinci strategii pentru a mânca orice de Crăciun și Revelion, dar fără să te îngrași. Invitată în cadrul unei emisiuni de la Antena 3, vedeta a împărtășit cu telespectatorii o parte dintre secretele ei.

carmen-bruma-dieta-postIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

„Masa de Crăciun este de obicei foarte bogată şi conține multe preparate cu foarte multe calorii. Dar, cu puțină grijă şi cu nişte strategii ajutătoare, nişte strategii corecte poţi să estompezi sau chiar să anulezi eventualul câștig ponderal.

În primul rând ai putea, de exemplu, să consumi în prima parte a zilei alimentele cu multe calorii precum: șoriciul, toba, caltaboșii, sarmalele, astfel încât să îi dai organismului șansa, răgazul necesar pentru a le consuma şi nu pentru a le depune.

O altă strategie câștigătoare din punctul meu de vedere, şi cea mai eficientă metodă de a nu te îngrășa, este mișcarea. Sigur că putem vorbi de antrenamente pe care să le faci în casă, aşa cum fac eu de foarte mulţi ani de zile şi aşa cum recomand şi în programele mele.

Pe lângă antrenamentele de acasă ai putea, pur şi simplu, să faci mișcare în aer liber, să te plimbi, să mergi alert, să alergi ușor sau pur şi simplu să stai la temperaturi scăzute pentru că astfel este activată termogeneza, adică efortul pe care organismul îl face pentru a păstra constantă temperatura organelor interne.

Cu cât temperatura de afară în care stai este mai scăzută cu atât efortul organismului este mai mare, ceea ce se traduce printr-un consum caloric mai mare. Aşadar, după o masă copioasă de Crăciun cu familia, în care ai consumat diverse preparate calorice, este foarte bine să te duci afară să faci mișcare în aer liber. 

Ca ultimă strategie pentru masa de seară aş recomanda ca pe lângă preparatele tradiționale pe care le alegi să le consumi să pui şi o salată din legume proaspete pentru că ea conține apă şi fibre care te vor ajuta să te saturi mai repede, fără ca tu să percepi acest lucru ca pe o restricție.

Doza de siguranță la alcool ar fi de 3 pahare pe zi, astfel încât să nu adaugi kilograme pentru că alcoolul îngrașă printr-un dublu mecanism, adică prin caloriile pe care e conține, dar şi prin semnalul dat organismului de a le stoca”, a spus Carmen Brumă la News Hour with CNN de la Antena 3. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă