Recepție la Palatul Buckingham pentru liderii străini sosiți pentru funeraliile reginei. Klaus Iohannis, printre invitați

1 săptămână in urmă 48

Regele Charles al III-lea găzduiește, duminică seară, o recepție la care vor fi prezenți liderii din întreaga lume sosiți în Londra pentru funeraliile reginei Elisabeta a II-a. Printre cei invitați se numără și președintele României, dar și familia regală a României.

Potrivit Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis va ajunge la Palatul Buckingham din Londra la ora 20.00.

Totodată, familia regală a României a anunțat că Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, şi ASR Principele Consort vor fi la rândul lor prezenți la recepția de stat.

La ceremonia organizată de regele Charles al III-lea din această seară participă și Joe Biden, alături de soția sa Jill Biden, dar și președintele francez Emmanuel Macron, prințul moștenitor al Arabiei Saudite, premierul Canadei sau președintele Germaniei.

Liderii Rusiei, Belarusului, Myanmarului, Siriei, Venezuelei și Afganistanului nu au fost invitați.

Măsuri pentru funeraliile reginei

Demnitarii străini care vin în Marea Britanie vor fi, de asemenea, invitaţi să viziteze locul de veci al reginei, în interiorul Westminster Hall din Parlament, înainte de funeraliile de luni, 19 septembrie, de la Westminster Abbey.

Drumul până acolo nu va fi însă permis cu mașini oficiale „din cauza securității stricte și a restricțiilor rutiere”. Astfel, aceștia se vor deplasa cu autocare.

În ceea ce priveşte sosirea în Anglia, liderilor li se recomandă să folosească zboruri comerciale, ei fiind avertizaţi că aeroportul Heathrow nu va fi disponibil pentru zboruri private.

Liderii care insistă să facă deplasarea cu avioane private vor fi nevoiţi să se orienteze către alte aeroporturi din zonă. Transferul cu elicopterul între diverse destinaţii sau între aeroport şi alte locuri este interzis, din cauza numărului mare de zboruri din perioada respectivă.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă