Recep Erdogan: Turcia este în continuare gata să asigure securitatea pe aeroportul din Kabul

2 luni in urmă 27

Turcia este în continuare gata să asigure securitatea pe aeroportul din Kabul după ce talibanii au preluat puterea, a declarat preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan. El a adăugat că Ankara discută cu toate părţile implicate.

"Avem intenţia de a asigura securitatea aeroportului şi de a contribui la securitatea acestei ţări după retragerea trupelor americane. Avem în continuare această intenţie", a declarat Erdogan în timpul unui interviu televizat.

"Urmărim noile realităţi care au apărut pe teren şi purtăm negocieri în consecinţă", a spus şeful statului turc, scrie AFP, citată de Agerpres.

Responsabili americani au declarat că discuţii asupra acestui subiect continuă cu Ankara, exprimându-şi recunoștința pentru rolul jucat de Turcia în evacuarea de civili din Kabul.

"Prezenţa militară a Turciei în Afganistan îi va oferi noii administraţii (afgane) un avantaj pe scena internaţională şi îi va facilita activitatea", a adăugat Erdogan.

Turcia va fi în continuare de partea Afganistanului, a mai spus preşedintele turc, precizând că el este gata să aibă întrevederi cu liderii talibani. "Salutăm declaraţiile moderate făcute de talibani", a afirmat Erdogan.

Preşedintele turc a anunţat că va discuta în următoarele zile cu cancelarul federal german Angela Merkel şi cu omologul său rus Vladimir Putin.

Deocamdată, Turcia a reuşit să evacueze 552 de cetăţeni turci din Kabul.

Editor : G.M.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă