Recensământul populației a fost amânat pentru 2022. „Nu era indicat ca în această etapă să mergem să culegem date pe teren”

2 luni in urmă 1


Autoritățile au decis să amâne cu un an recensământul populației României programat în 2021. Reprezentanții Institutului Național de Statistică spun că s-a luat această decizie în contextul pandemiei de coronavirus, relatează Digi 24.


Decizia a fost luată din cauză că foarte multe persoane sunt în izolare sau în carantină instituționalizată, iar recenzorii s-ar putea îmbolnăvi ușor.


„Nu era indicat ca în această etapă să mergem, chiar și la o mică parte din populație, să culegem aceste date pe teren la ușa fiecărei locuințe”, a precizat Andrei Tudorel, președintele INS România.


În aceste condiții, recensământul populației României va avea loc abia în luna iunie din 2022,  iar pentru prima dată, datele vor fi colectate online.


„Dacă până acum se apela la formulare scrise și recenzorul completa datele capului gospodăriei, și era o a doua etapă de transcriere în baza de date, de data aceasta recenzorul vine cu o tabletă”, a anunțat Vladimir Alexandrescu, purtător de cuvânt al INS.


Recensământul populației României amânat pentru 2022 se va desfășura în trei etape.


În prima etapă vor fi colectate date personale ale populației din diverse surse.


În a doua etapă, oamenii vor fi invitați să acceseze o platformă online unde să completeze date personale, cum ar fi, de exemplu, religia, iar în mediul  rural primăriile îi vor ajuta pe oameni.


În a treia etapă, cei care nu au completat datele pe internet vor fi contactați la domiciliu.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă