Realitatea prezentată de Anca Dragu: 54,2 milioane de lei este impactul bugetar pentru pensiile a 768 de foşti parlamentari

1 lună in urmă 1

Realitatea prezentată de Anca Dragu. Şefa Camerei Deputaţilor spune că România nu poate – şi nici nu trebuie – să mai cheltuie sume uriaşe pentru aceste privilegii.

Realitatea prezentată de Anca Dragu. Anunţul făcut de şefa Camerei Deputaţilor

„Am avut onoarea să prezidez, astăzi, şedinţa Plenului reunit într-un moment important pentru coaliţia de guvernare, eliminarea pensiilor speciale. Este o măsură asumată în programul de guvernare reuşită la mai puţin de două luni de la preluarea mandatului. 54.2 milioane de lei este impactul bugetar pentru pensiile a 768 de foşti parlamentari. Niciun parlamentar nu va mai beneficia de aceste pensii speciale”, a scris, miercuri pe Facebook, Anca Dragu.

Aceasta a precizat că, în 2021, care se anunţă extrem de complicat, atât în contextul pandemiei, cât şi al crizei economice, ”România nu poate – şi nici nu trebuie – să mai cheltuie sume uriaşe pentru aceste privilegii”.

”Este o revenire la normalitatea aplicării generale a principiului contributivităţii în calcularea pensiilor, normalitate care a fost modificată în 2015 de parlamentarii PSD”, a mai scris Dragu.

Pensiile speciale pentru parlamentari vor fi eliminate. Legea a fost votată azi

Camera Deputaţilor şi Senatul reunite în plenul comun de miercuri au votat eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a adoptat eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Decizia a fost luată cu 357 voturi „pentru”, zero abţineri şi niciun vot împotrivă. Cei 30 de parlamentari ai UDMR au fost prezenți în sală, însă nu au votat.

Parlamentul a adoptat cu 357 de voturi pentru, nicio abținere, niciun vot împotrivă inițiativa legislativă de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Cei 30 de parlamentari ai UDMR au fost prezenți în sală, însă nu au votat.

„Astăzi reparăm puţin, dintr-o reparaţie uriaşă de care are nevoie sistemul de pensii din România. Nu mai avem bani de pensii speciale, nu doar că din cauză morală ele nu trebuie să existe. Coaliţia va avea ca obiectiv eliminarea pensiilor speciale. Da, puteţi să protestaţi, sunteţi în Opoziţie, dar măcar aţi înţeles că trebuie eliminate pensiile speciale. Aceasta e politica de guvernare a coaliţiei”, a declarat preşedintele USR Dan Barna.

Citeşte şi: Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, adoptată în Parlament. UDMR nu a votat
 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă