Real Madrid și Juventus, în pericol din cauza proiectului Super Ligii! UEFA ia în calcul excluderea timp de un an din cupele europene

2 săptămâni in urmă 12

Există două tabere în interiorul UEFA cu privire la măsurile care ar trebui luate împotriva celor de la Real Madrid și Juventus Torino: una susține excluderea timp de un an din cupele europene, iar cealaltă merge pe varianta de grațiere.

Forul european consideră că echipele campioane din Serie A și LaLiga s-au aflat la originea proiectului unei Super Ligi separatiste.

Granzii Real Madrid și Juventus Torino nu au scăpat încă de o sancțiune dură din partea UEFA, după episodul Super Ligii, în care au fost protagoniști.

UEFA ar putea exclude Real Madrid și Juventus Torino din competițiile europene

Din punct de vedere legal, pare imposibil ca madrilenii să fie excluși acum din Liga Campionilor, dar există opțiunea ca aceștia să nu participe în sezonul viitor.

La nivel de reglementare, acest lucru este posibil. Aceasta este cea mai agresivă poziție în rândul membrilor comitetului executiv al UEFA.

Cotidianul italian La Gazzetta dello Sport spune că există o diferență de opinii între conducătorii forului european: pe de o parte, sunt cei care cer pedeapsa maximă și pledează pentru a le lăsa pe cele două mari campioane fără prezența în cupele europene timp de un an de zile, iar pe de altă parte sunt cei care vor să încerce să calmeze spiritele și să promoveze un fel de grațiere a principalilor „vinovați” în crearea Super Ligii Europei.

Această dezbatere internă va fi luată în discuție în cadrul unei reuniuni de lucru care va avea loc vineri.

Cum a reacționat Laporta și de ce a fost „iertată” Barcelona

UEFA a arătat amabilitate față de acele echipe care au făcut în mod clar un pas înapoi în planurile lor de a înființa Super Liga. Ceferin însuși a întins mâna către cluburile engleze și italiene și a declarat că le-a urat din nou bunvenit în familia UEFA pentru că „s-au întors la locul lor.

De asemenea, el a scuzat Barcelona și a spus că Laporta l-a sunat personal din cauză că era îngrijorat de criza apărută la clubul catalan.

Cu toate acestea, Real Madrid nu s-a retras încă din proiectul controversat al Super Ligii și Bătrâna Doamnă a fost deosebit de ambiguă în declarația pe care a oferit-o.

Drept urmare, UEFA trebuie să ia acum în considerare dacă îi sancționează sau nu pe madrileni și pe torinezi. Vineri va avea loc o dezbatere internă în care vor zbura cu siguranță multe scântei.

The post Real Madrid și Juventus, în pericol din cauza proiectului Super Ligii! UEFA ia în calcul excluderea timp de un an din cupele europene appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă