Real Madrid a luat alt împrumut uriaș pentru noul Santiago Bernabeu. Suma contractată de Florentino Perez

1 săptămână in urmă 8

Vicecampioana Spaniei, Real Madrid, a contractat un împrumut de 225 de milioane de euro pentru a instala un gazon retractabil pe noul Santiago Bernabeu.

Președintele blanco Florentino Perez a explicat că această cheltuială nu era cuprinsă în bugetul inițial pentru noua arenă madrilenă și va fi cheia pentru exploatarea la maximum a capacităților construcției.

Adunarea membrilor delegați ai lui Real Madrid a votat extinderea mandatului pentru conducerea blanco, în vederea finanțării noului Santiago Bernabeu

Șefii vicecampioanei LaLiga au primit împuternicirea pentru a contracta alte împrumuturi necesare finalizării noului Santiago Bernabeu, după creditul inițial de 575 de milioane de euro, deja aprobat.

Cu 1582 de voturi pentru, 16 împotrivă și 37 de abțineri, gruparea blanco are mână liberă pentru a finanța ambițiosul proiect de instalare al unui gazon retractabil, în valoare de 225 de milioane de euro, un credit care se află deja în derulare și care are un termen maximum de rambursare de 30 de ani.

Gazonul retractabil le va permite madrilenilor să folosească stadionul pentru toate genurile de evenimente cu public și, cel mai important, pe toată durata anului, indiferent de anotimp.

Acest proiect fusese anunțat de Marca încă din martie 2020, dar conducerea lui Real Madrid nu a vrut să îl aducă sub lumina reflectoarelor până în urmă cu două săptămâni, când un videoclip spectaculos a ilustrat retragerea gazonului sub construcția în sine prin intermediul unui sistem de șine.

Gazonul va fi depozitat într-o groapă când vor fi concerte

Președintele Florentino Perez a ținut să precizeze că acest sistem ingenios a necesitat timp și nu a fost inclus în planul inițial de cheltuieli, dar cu toate acestea bugetul pentru noul Santiago Bernabeu nu a fost încă epuizat:

„Este o lucrare pe care nu am putut să o facem de la început pentru că nu se găsise o soluție tehnică care să favorizeze acest lucru. Am reușit să facem ceva excepțional, care ne va permite să scoatem iarba și să o avem pregătită pentru a o folosi de fiecare dată când vom avea nevoie. Nu am rămas fără buget. Este esențial să generăm venituri suplimentare.

Arena va putea găzdui toate soiurile de evenimente și vom avea de asemenea gazonul în condiții optime mereu. Groapa în care va fi depozitat gazonul are o adâncime de 24 de metri și dimensiuni de 122 de metri pe 20 de metri”.

Bucățile de gazon de pe Santiago Bernabeu vor fi păstrate în condiții optime de umiditate și control al temperaturii, ideale pentru conservarea lor.

Florentino Perez a adăugat despre unicitatea proiectului:

„Nu există niciun proiect în lume la fel ca acesta. Cineva a găsit soluția și noi o vom folosi. Utilizarea stadionului va fi zilnică. Un venit de 8 sau 9 milioane de euro pe an… Este foarte profitabil”.

The post Real Madrid a luat alt împrumut uriaș pentru noul Santiago Bernabeu. Suma contractată de Florentino Perez appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă