Reacții entuziasmante ale specialiștilor la nominalizările „Colectiv” la premiile Oscar 2021: „E uimitor! Cu siguranță va câștiga” + „Un mare omagiu adus muncii de echipă de la GSP”

1 lună in urmă 2

Gala Premiilor Oscar, a 93-a din istorie, va avea loc pe 25 aprilie, în Los Angeles. În SUA, „Colectiv” poate fi văzut pe Hulu, în România pe HBO Go.

Jurnaliști din toată lumea au fost impresionați de performanța reușită de documentarul românesc. Iată câteva dintre cele mai interesante reacții ale acestora:

După ce Honeyland a devenit primul film din istoria Oscarurilor care a fost nominalizat și la categoria «Documentar» și la categoria «Film străin», Colectiv e acum al doilea. E prima nominalizare pentru România, venind după a 36-a propunere. Doar Portugalia (37), a trimis mai multe propuneri la Oscaruri, fără să primească o nominalizare 
Ben Zaumer, colaborator New York Times, Washington Post, Boston Globe și The Hollywood Reporter 

Colectiv tocmai a fost nominalizat la Oscar. E povestea unui jurnalist sportiv care a început să publice investigații lângă cronici de fotbal și a devenit unul dintre cei mai temuți reporteri din țara sa 
Bryan Curtis, redactor-șef The Ringer 

Colectiv e foarte bun, uimitor! Cu siguranță va câștiga la categoria «Cel mai bun documentar» 
Aseem Chhabra, scriitor și director la New York Indian Film Festival 

Colectiv va câștiga la categoria «Cel mai bun documentar» 
John Maguire, critic de film la RTE Arena 

Incredibilul documentar Colectiv primește două nominalizări meritate 
Marlow Stern, The Daily Beast 

Felicitări lui Alexander Nanau pentru extraordinarul documentar Colectiv. Două nominalizări uriașe! 
Tim Gray, Variety 

Două nominalizări pentru Colectiv. Iubesc să văd asta! Bilge Ebiri, Vulture România vine după câștigarea Ursului de Aur la Berlin, cu o un film extraordinar, și acum primește o dublă nominalizare la Oscar pentru Colectiv. Chapeau! 
Constanza Arena, director executiv CinemaChile

Minunat să văd Colectiv pe listă. Un documentar înfricoșător despre jurnaliștii care investighează consecințele unui incendiu într-un club, expunând tratamentul victimelor în spitale insalubre. Un mare omagiu adus muncii de echipă de la GSP - un ziar românesc de sport. Sper să câștige 
James Moore, the Independent

În cei 65 de ani de când țările trimit propunerile lor pentru Oscar, doar trei documentare prinseseră nominalizări la Film internațional. Colectiv va fi, în 2021, cel de-al patrulea documentar din istorie care se bate, la Film internațional, pentru o statuetă de aur.

VIDEO Trailer-ul documentarului „Colectiv”

INTRĂ AICI PENTRU investigațiile jurnalistice ale Gazetei Sporturilor în cazul Colectiv!

Dorian Popa a spus cât se câștigă dintr-un canal de Youtube cu două milioane de abonați! Suma lunară e halucinantă

Libertatea

Playtech: Diana Șoșoacă, UMILINȚĂ TOTALĂ: 'E un mincinos, un analfabet funcțional'
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă