Reacții dure după noua controversă din fotbalul mondial după Super Liga: "E un proiect născut mort"

1 lună in urmă 21

  • Cupa României: U Craiova 1948 - Sepsi, joi, 18:00, Digi Sport 1

  • Cupa României: Poli Timișoara - Rapid, 21:00, Digi Sport 1

Jonas Baer-Hoffmann, secretar general FIFPro: "Cupa Mondială bienală este un proiect născut mort"

FIFA va organiza un summit în decembrie sub conducerea preşedintelui său, Gianni Infantino, care încă speră să găsească un consens pentru a stabili CM la fiecare doi ani.

Dar proiectul, promovat de Arsene Wenger, director de dezvoltare în cadrul FIFA, s-ar putea să nu vadă niciodată lumina zilei, confruntându-se cu refuzul mai multor campionate, jucători şi grupuri de suporteri.

''A existat o opoziţie puternică, iar FIFA a înţeles bine lucrul acesta. Este destul de clar că, dacă încerci să promovezi proiectul împotriva intereselor părţilor implicate şi fără acordul acestora, probabil că este un proiect născut mort'', a spus Baer-Hoffmann.

FIFPro, care include membrii a 64 de federaţii, este una dintre instituţiile din fotbal care şi-au exprimat nemulţumirea faţă de lipsa consultărilor pe această temă.

Pume în Los Angeles? Da. Urmărește Felina care a schimbat America în Digi Online și vezi cum se împarte orașul între oameni și felinele impunătoare. Azi, de la 21:00, pe Digi Animal World.

Baer-Hoffmann pune sub semnul întrebării viabilitatea economică a proiectului.

''Am cerut FIFA o analiză economică. Nu cred că CM la doi ani ar însemna dublarea veniturilor'', a spus Hoffmann.

FIFA va organiza o reuniune pentru a studia propunerea a unei Cupe Mondiale la fiecare doi ani

FIFA va organiza o reuniune pe data de 20 decembrie pentru a studia propunerea controversată a unei Cupe Mondiale la fiecare doi ani, pentru care militează de mai multe săptămâni, a anunţat forul internaţional.

Cele 211 federaţii naţionale afiliate se vor reuni într-o videoconferinţă, "pentru a discuta viitorul fotbalului după ce au fost informate în detaliu de procesul de consultare în curs pe marginea acestui subiect", a explicat FIFA.

Instanţa conducătoare a fotbalului mondial, care a lansat, începând cu luna mai, un studiu de fezabilitate privind o Cupă Mondială la fiecare doi ani, "ascultă toate opiniile în cadrul unui proces de consultare incluziv şi exhaustiv", a asigurat preşedintele FIFA, Gianni Infantino.

Summit-ul va avea drept "obiectiv să se ajungă la un acord" privind calendarul internaţional şi repartizarea ferestrelor internaţionale şi a perioadelor în care jucătorii sunt la dispoziţia cluburilor, susţine FIFA.

Dezbaterile în jurul calendarului internaţional şi al unei Cupe Mondiale la fiecare doi ani au fost relansate în ultimele săptămâni de fostul antrenor Arsene Wenger, director de dezvoltare în cadrul FIFA.

Forul internaţional preconizează o competiţie a echipelor naţionale în fiecare an, alternând Cupa Mondială şi competiţii continentale, concentrând de asemenea calificările doar în luna octombrie sau în octombrie şi martie.

Un raport complet urmează să fie publicat de FIFA în luna noiembrie, înaintea reuniunii globale din decembrie.

Dublarea frecvenţei Cupei Mondiale, aşa cum intenţionează FIFA, este criticată de reprezentanţi ai campionatelor naţionale din toată lumea, jucători şi suporteri, UEFA şi FIFPro.

Agerpres

Etichete: cupa mondiala , gianni infantino , jonas baer-hoffmann
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă