Reacții după dispariția lui Ivan Patzaichin: „O tragedie imensă!” + „A plecat cu smerenia cu care și-a mănuit pagaia”

1 lună in urmă 124

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 septembrie 2021, 11:59 / Actualizat duminica, 05 septembrie 2021 12:04

Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari sportivi ai României, a încetat din viață astăzi, la vârsta de 71 de ani, după o suferință cauzată de o boală incurabilă. Lumea sportului e în doliu și a transmis mai multe mesaje după dispariția multiplului campion olimpic. 

„Nu am cuvinte să vorbesc. Am spus de fiecare dată, pentru mine Ivan Patzaichin a fost ca un al doilea tată”. Ivan a fost cel care l-a luat de la Orșova și l-a adus la Dinamo, apoi în lotul național. „Mi-a fost antrenor între 1992 și 2009. Anul trecut, de ziua dânsului, l-am văzut ultima dată. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a declarat Florin Popescu, ultimul campion olimpic al României, cu canoe de 2 - 1.000 de metri, alături de Mitică Pricop.

Familia: „A plecat. Și nu se mai întoarce”

Familia lui Ivan Patzaichin a publicat un mesaj dureros în această dimineață, pe contul oficial de Facebook al fostului canoist: „Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce”.

Soția Georgiana a preferat întotdeauna să fie o prezență discretă, preferând să stea în umbra soțului său. Cei doi au împreună o fiică, Ivona.

Leon Rotman: „O tragedie imensă”

Leon Rotman, dublu campion olimpic la canoe, la JO Melbourne 1956, a reacționat și el la vestea pierderii celui care a fost Ivan Patzaichin. 

„O tragedie imensă pentru sportul românesc. Practic, Ivan a fost cel care a preluat ștafeta canoei românești de la mine. Când m-am retras eu, a venit el la Dinano. Avea vreo 16 ani. A muncit mult și asa a devenit un mare campion. Eram prieteni dar ne vedeam cam rar. Anul trecut când am fost premiat de președinte Johannis, cu Ordinul Meritul Sportiv în grad de Comandor, cu ocazia anului nou evreiesc, in septembrie, la o festivitate la Templul Coral, a fost și Patzaichin acolo.

A vorbit asistenței despre mine, a vorbit foarte frumos. Fusesem și eu la ziua lui, când si-a serbat a 71-a aniversare. Chiar nu ma așteptam la o asemenea veste. Pacat, s-a stins o mare stea a sportului romanesc și mondial. Condoleanțe familiei!", a spus Leon. 

Carmen Tocală: „A plecat cu smerenia cu care și-a mănuit pagaia”

„A plecat dintre noi cu decența și smerenia cu care și-a mănuit pagaia, și-a purtat colanul și medaliile. Un mare om, mare caracter, uriaș prieten. Tristețea națiunii române! Pierderea lui Ivan Patzaichin!”, a fost reacția lui Carmen Tocală, în prezent președinte al Federației Române de Baschet. 

S-a dus in Olimp printre Zei! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Nu il vom uita! - Octavian Bellu

Citește și alte știri pe subiect:

A murit Ivan Patzaichin » Veste tragică: a încetat din viață unul dintre cei mai mari sportivi ai României

„Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce” » Mesajul emoționant al familiei lui Ivan Patzaichin

5 povești emblematice cu Ivan Patzaichin: de la primul triumf, până la pagaia ruptă și finalul de aur

Playtech: IREAL! Descoperirea care poate salva omenirea de covid! Antidotul șoc pe care l-au găsit specialiștii


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă