Reacții adverse severe după vaccinarea cu AstraZeneca - Mărturia unei paciente cu simptome de tromboză - VIDEO

3 săptămâni in urmă 28

Reacții adverse severe după vaccinarea cu AstraZeneca - Mărturia unei paciente cu simptome de trombozăReacții adverse severe după vaccinarea cu AstraZeneca - Mărturia unei paciente cu simptome de tromboză

Reacțiile adverse la vaccinul AstraZeneca sunt cumplite. O pacientă povestește cum, la șase zile de la imunizare, s-a trezit cu un vas de sânge spart la ochi, cu tulburări de vedere, dar și de respirație. Între timp vânătaia din jurul ochiului s-a extins, iar femeia a fost trimisă la medicul diabetolog, la oftalomolog și în cele din urmă la medicul specialist pentru teste de evaluare a trombocitelor. Simptomele sale se înscriu în spectrul celor care pot indica tromboza, unul din efectele adverse rare constatate la vaccinarea cu AstraZeneca.

VINERI, 09 APRILIE 2021, 12:58

SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: Ioana Stanescu

Femeia care a avut reacții asemănătoare unui eveniment trombotic la aproape o săptămână după ce i s-a administrat vaccinul de la AstraZeneca a povestit, la Realitatea PLUS, cum a ajuns la medicul specialist hematolog după mai multe încercări, la alți medici. Care i-a recomandat deja primele analize legate de trombocite (plachetele sanguine).

„Întâi m-am dus la medicul de diabet. Am crezut ca de la vreo pastilă, și doctorul de diabet m-a văzut și mi-a spus nu, nu de la noi, pentru că nu a avut de la ce să fie. Mergeți la doctorul de familie”, a povestit doamna în vârstă pentru Realitatea PLUS.

Deși medicul diabetolog a îndrumat-o la cel de familie, acesta nu i-a acordat nicio atenție, a relatat  femeia.

„N-a vrut să se uite la mine. A spus nu, eu nu mă pricep, mergeți la oftalmolog. Dar ce să-mi spună un oftalmolog atâta vreme cât eu nu m-am lovit deloc aici?!”, a mai spus aceasta.  

„Eu n-am vrut să-mi facă nimeni niciun serviciu, decât să se știe că totuși de la AstraZeneca apar  aceste dereglari de la ceea ce e normal”, a precizat femeia.

Un posibil efect în urma vaccinării cu AstraZeneca este trombocitopenia, afecțiune în care sângele are un număr mai mic decât normal de trombocite. În general este asimptomatică, fiind descoperită cu ocazia efectuării analizelor de sânge, a unei hemograme.

Efecte adverse la AstraZeneca. Anunţ OFICIAL despre riscul de trombocitopenie şi de tulburări de coagulare

Trombocitopenia se manifestă prin apariția pe piele a unor mici vânătăi (peteșii) sau a unor echimoze - vânătăi mai mari. Printre alte simptome se numără și sângerările nazale, gastro-intestinale, de la nivel bucal, oboseală excesivă, sângerări dupa intervenții stomatologice.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă